.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:42

Video - Yamaha NIKEN – Τα τεχνολογικά “καλούδια” του!

 

Τo πιο πρόσφατo επίσημο video 

Το NIKEN βρίσκεται στο βάθρο του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018, λίγο μετά την είσοδο σε αυτή, “καλωσορίζοντας” τους επισκέπτες. Ενώ λοιπόν η πρώτη επίσημη εμφάνιση της επαναστατικής αυτής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα είναι γεγονός, η Yamaha συνεχίζει να δημοσιεύει επίσημα σχετικά με το μοντέλο video, με το πιο πρόσφατο από αυτά, να επικεντρώνεται στον τεχνολογικά εξοπλισμό.

Μάλιστα στο video, η Yamaha αναφέρει το σύνολο αυτής της τεχνολογίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και της τέχνης του “στρίβειν” το οποίο διαπνέει την μοτοσυκλέτα.

Ξεκινά με τον τρικύλινδρο CP3 κινητήρα, γνωστό από τα Tracer 900, ΜΤ-09 και XSR900, ο οποίος όμως έχει επαναρυθμιστεί προκειμένου να ταιριάξει στα χαρακτηριστικά του NIKEN. To YCC-T “ηλεκτρικό” γκάζι (ride-by-wire δηλαδή), προσφέρει μικρομετρικό έλεγχο της απόδοσης του κινητήρα, ενώ επιτρέπει επίσης την εφαρμογή άλλων ηλεκτρονικών βοηθημάτων (modes απόδοσης κινητήρα).

Το video συνεχίζει με τον υποβοηθούμενο συμπλέκτη ολίσθησης, που πέρα από την “ελαφριά” λειτουργία στην μανέτα εξομαλύνει την όλη συμπεριφορά του συνόλου στα απανωτά και απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων, προκειμένου να εκμεταλλευτεί κανείς το “φρένο” του κινητήρα.

Με το QSS (Quick Shifting System), επιτρέπεται το ανέβασμα σχέσεων στο κιβώτιο, χωρίς την χρήση συμπλέκτη και χωρίς να κλείνει το γκάζι, για άμεση επιτάχυνση χωρίς “σκαλοπάτια”, ενώ το Traction Control, ελέγχει την υπερστροφή του πίσω τροχού και μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επίπεδα παρέμβασης ή και να απενεργοποιηθεί.

Το D-Mode σύστημα της Yamaha, προσφέρει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά “προγράμματα” απόδοση τους κινητήρα, προκειμένου η απόκριση αλλά και η ισχύς, να προσαρμόζονται αναλόγως των συνθηκών στον δρόμο.

Με το cruise control, το οποίο ενεργοποιείται με περισσότερα από 50 χλμ./ώρα και όταν στο κιβώτιο έχει επιλεχθεί 4η ή μεγαλύτερη σχέση, είναι δυνατόν να διατηρείται σταθερή η ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται ο αναβάτης να κρατά ανοιχτό το γκάζι, κάτι πολύ χρήσιμο -και ξεκούραστο- στο ταξίδι.

Τέλος, το NIKEN φέρει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (LCD) με πληθώρα ενδείξεων που αφορούν στην κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας, ενώ το ζεύγος των μπροστινών προβολέων, είναι LED.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon