.
Κατηγορία SYM
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 10:32

SYM ED1 & EE1 2019 – EICMA

Τα νέα e-scooter της εταιρείας

Με δύο ηλεκτροκίνητα scooter η SYM κάνει το άνοιγμα της σε αυτή την ανερχόμενη κατηγορία, προτείνοντας δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα “προσωπική μετακίνηση στα σύγχρονα αστικά κέντρα”. 

Tα e-μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην EICMA είναι δύ9ο και φέρουν τα ονόματα ED1 και EE1. Σε ότι αφορά στο πρώτο, πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο scooter κατηγορίας φτερού, προσαρμοσμένο στην λογική των σπαστών ποδηλάτων.

sym escoter eicma 14

Το μοντέλο είναι πτυσσόμενο, έχοντας αρθρώσεις που επιτρέπουν το “μάζεμα” του όταν δεν χρησιμοποιείται προκειμένου να πιάνει όσο το δυνατό λιγότερο χώρο. Με βάρος 40 κιλά βέβαια, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ότι το “παίρνεις στα χέρια” αλλά σίγουρα η πρόταση είναι δελεαστική για αυτή της την ιδιότητα.  

Η μπαταρία του (ιόντων λιθίου 48V/15Ah) είναι κεντρικά τοποθετημένη στον παραλληλόγραμμο χώρο που ντουμπλάρει ως πλαίσιο και τροφοδοτεί με ενέργεια ένα hub τύπου μοτέρ 600W, στον πίσω τροχό. Το ED1, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 25 χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία του με… τέρμα γκάζι, είναι 40 χιλιόμετρα.

sym escoter eicma 8

To EE1, αποτελεί μια πιο sport προσέγγιση με χώρους και επιδόσεις που αντιστοιχούν σε ένα συμβατικό mini GT scooter. H σχεδίαση του, που την έχει επιμεληθεί ιταλικό studio, είναι αρκετά σύγχρονη και φουτουριστική, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με έναν πλήρως ψηφιακό, έγχρωμο και μεγάλο πίνακα οργάνων.  

Η μπαταρία σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας, 102V -/52Ah, προσδίδοντας στο scooter, σε συνδυασμό με το ισχυρό μοτέρ τελική που φτάνει μέχρι και τα 130 χλμ./ώρα. Το δε βάρος, είναι αρκετά χαμηλό για e-όχημα στα 170 κιλά, μαζί με την μπαταρία. Η μέση αυτονομία του EE1 είναι τα 100 χλμ. ωστόσο πέφτει στο μισό (50 χλμ.) στη περίπτωση που κάποιος το οδηγεί με σταθερή μεγάλη ταχύτητα (δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για αυτό).

Φωτογραφίες



 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 10:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon