.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 16:04

Suzuki SV 2023 – Έρχεται με 700 ή 800 κυβικά

Μαζί με τον διάδοχο του V-Strom 650, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε και ένα νέο γυμνό να εξελίσσεται επί ιταλικού εδάφους.

Πριν λίγες μέρες είδαμε την πρώτη φωτογραφία της μοτοσυκλέτας που εξελίσσει η Suzuki για να διαδεχθεί το δημοφιλέστατο V-Strom 650, με τροχό 21 ιντσών μπροστά σε ακτινωτή ζάντα, σχεδίαση που θυμίζει το 1050 (και κατ’ επέκταση τα DR Big) και έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα στο επίκεντρο.

Αυτός ο κινητήρας φέρεται να έχει χωρητικότητα 700 cc, αλλά αυτή δεν είναι επίσημα καθορισμένη και πλέον προκύπτουν νέες απόψεις. Συγκεκριμένα, ο φωτογράφος που “έπιασε” τις δύο Suzuki ισχυρίζεται πως ο νέος δικύλινδρος είναι κοντά στα 800 cc, στοιχείο που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

090122 2024 Suzuki SV 700 800 003

Από τις εικόνες είναι μάλλον σαφές πως η γυμνή μοτοσυκλέτα προορίζεται ως νέο SV, το οποίο επίσης θα πρέπει (λογικά) να αλλάξει όνομα καθώς πλέον το V δε στέκει ούτε εδώ, ούτε στο V-Strom.

Η μοτοσυκλέτα χαρακτηρίζεται από ένα δίδυμο προβολέων κάθετα τοποθετημένων στη μάσκα, σε ένα στυλ που ολοένα και εξαπλώνεται με μοτοσυκλέτες όπως λ.χ. το νέο Yamaha MT-09. Επίσης ξεχωρίζει για τους δύο απρόσμενα μακριούς αεραγωγούς εκατέρωθεν της μάσκας, οι οποίοι οπωσδήποτε θα σφραγίζουν με την παρουσία τους τη μοτοσυκλέτα εφόσον παραμείνουν τόσο μεγάλοι σε μήκος.090122 2024 Suzuki SV 700 800 002

Η νέα γυμνή Suzuki δείχνει αρκετά λιτή εξωτερικά, με την εξάτμιση να βγαίνει χαμηλά κάτω από την έδραση του ψαλιδιού, ενώ διακρίνουμε μια ψηφιακή οθόνη στα όργανα, καθώς και τις ακτινικές δαγκάνες της Nissin στα φρένα, δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν είναι διπίστονες ή τετραπίστονες.

Πηγή: Motorcycle.com με φωτογραφίες από BMH-images

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 16:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon