.
Κατηγορία Suzuki
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 11:59

Suzuki Hayabusa 2021 - Η επίσημη παρουσίαση - Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτό υψηλής ανάλυσης

Ο υπερδιαστημικός και υπερατλαντικός πύραυλος Hayabusa της Suzuki φτάνει αισίως το 2021 στην τρίτη του γενιά, κομπλέ με Euro 5 προδιαγραφές και βελτιώσεις σε όλο το πακέτο, ενθουσιάζοντας και πάλι τους φαν της Hypersport κατηγορίας. Διαβάστε όλες τις επίσημες πληροφορίες, μάθετε για τις αλλαγές, δείτε τα χρώματα και τα επίσημα αξεσουάρ της νέας ναυαρχίδας δρόμου του Hamamatsu.

Σύντομο ιστορικό

suzuki hayabusa 2021 official 00002

Όταν εμφανίστηκε το 1999, το πρώτο Hayabusa κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό, προσφέροντας επιδόσεις που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν έβλεπαν οι αναβάτες σπορ μοτοσυκλετών της εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως «Hayabusa» είναι το ιαπωνικό όνομα του γερακιού Peregrin Falcon, γνωστό και ως Πετρίτης στην Ελλάδα, γεράκι με ικανότητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα στις βουτιές του όταν κυνηγά!

Εκείνο το πρώτο, και πλέον συλλεκτικό, Hayabusa της Suzuki είχε ζεμένα στο άρμα του εκατόν εβδομήντα δύο άλογα, ενώ γεννήθηκε ακριβώς πριν τη «συμφωνία κυρίων» μεταξύ εργοστασίων μοτοσυκλέτας για κόφτη τελικής ταχύτητας στα 299 χλμ/ώρα. Αυτό μεταφράζονταν σε καθημερινές 300άρες, με το κοντέρ να ξεπερνά ακόμα και τα 310 χλμ/ώρα!

Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα ξεχώριζε με την «διαστημική» της εμφάνιση, είχε εκπληκτική αεροδυναμική, κράταγε υπέροχα, είχε παραδειγματική ευστάθεια στα πολλά, ενώ υπέφερε μόνο στον τομέα πέδησης, μόνο και μόνο λόγω των εξωπραγματικών ταχυτήτων που έπιανε στο άψε-σβήσε.

suzuki hayabusa 2021 official 00005

Το 2000, μετά την προαναφερθείσα συμφωνία κατασκευαστών, η τελική περιορίστηκε με κόφτη στα «μόλις» 299 χλμ/ώρα, όπου και παραμένει μέχρι και την τρίτη του γενιά. Η υπέρ-μοτοσυκλέτα του Hamamatsu έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με τις πωλήσεις του πρώτου Hayabusa να ξεπερνούν τις 115.000 μοτοσυκλέτες.

Το 2008, η Suzuki αύξησε τον κυβισμό του Hayabusa, από τα 1.298 κ.εκ. στα 1.340 κ.εκ., αυξάνοντας και τη συμπίεση από το 11:1 στο 12,5:1, με αποτέλεσμα τα άλογα να ανέβουν στα 194! Παράλληλα, βελτίωσε παντού τη μοτοσυκλέτα, με τιε βελτιώσεις να περιλαμβάνουν ελαφρύτερες βαλβίδες τιτανίου, ελαφρύτερα πιστόνια, ψεκασμό SDTV προερχόμενο από το GSX-R1000, νέο ανάποδο πιρούνι 43 mm της Kayaba, πιο σφιχτό στήσιμο αναρτήσεων, ενισχυμένο ψαλίδι, πιο ανθεκτικό μονόδρομο συμπλέκτη, διαφορετικές σχέσεις κιβωτίου, νέο κοστούμι πλαστικών με ψηλότερη ζελατίνα, προσθήκη μικρής ψηφιακής οθόνης στα αναλογικά όργανα, ακτινικές δαγκάνες Tokico στα φρένα, νέους τροχούς, σταμπιλιζατέρ, νέες βάσεις ρεζερβουάρ για μείωση των κραδασμών, κ.α. Σημειώστε πως το πλαίσιο παρέμεινε ίδιο με της πρώτης έκδοσης.

Το 2013 η Suzuki πρόσθεσε σύστημα ABS στο Hayabusa, βοηθώντας τη μοτοσυκλέτα να πουλήσει ακόμα 74.100 μοτοσυκλέτες, με το σύνολο των 2 εκδόσεων (1999 και 2008+) να φτάνουν τις 189.100 πωλήσεις παγκοσμίως.

Πέρασαν αισίως… 13 χρόνια, μέχρι να δούμε τη Suzuki να παρουσιάζει την 3η γενιά του «Ultimate Sport» μοντέλου της, που έρχεται εν μέσω πανδημίας, και εν μέσω Euro 5 προδιαγραφών.

Λέμε όχι στην επανάσταση, ναι στη ολοκλήρωση

suzuki hayabusa 2021 official 00004

Οι αρχικές φήμες για το Hayabusa 3ης γενιάς ήθελαν τη Suzuki να σχεδιάζει μια ριζοσπαστική μοτοσυκλέτα που θα έφερνε ξανά στο Hamamatsu τον τίτλο της απόλυτης sport μοτοσυκλέτας δρόμου, με ολοκαίνουργιο design, υπερκυβισμένο κινητήρα στα 1.440 κυβικά, 220+ άλογα, ανυπαρξία κόφτη, και άλλα πολλά. Όμως όχι, η Suzuki έπαιξε ρεαλιστικά τα χαρτιά της, διατηρώντας κυβισμό, αλλάζοντας ελάχιστα την εμφάνιση, και επεμβαίνοντας στον (ίδιο σε κυβικά) κινητήρα μόνο για τις απαραίτητες Euro 5 μετατροπές, αλλά και για να γεμίσει ακόμα περισσότερο την «γροθιά» δύναμης και ροπής σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η συντηρητική αναβάθμιση του Hayabusa για το 2021 στοχεύει κυρίως σε αισθητικό φρεσκάρισμα, στα καλύτερα φρένα και στο ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Το αλουμινένιο πλαίσιο, το αλουμινένιο ψαλίδι και ο κινητήρας διατηρήθηκαν από την προηγούμενη γενιά (νέο όμως είναι το ελαφρύτερο κατά 700 γραμμάρια υποπλαίσιο), με την απόδοση του τετρακύλινδρου μοτέρ να δίνεται επίσημα στους 187 hp, που είναι 7 λιγότεροι από το Hayabusa 2ης γενιάς, ενώ ο κόφτης διατηρήθηκε στα 299 χλμ/ώρα.

Η Suzuki σημειώνει όμως πως το Hayabusa ήταν πάντα εξαιρετικό σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπου χάρη και στην κτηνώδη ροπή των 15,3 kgm / 7.000 rpm (15,8 / 7.200 rpm στη 2η γενιά), το νέο μοντέλο παραμένει απολαυστικό χαμηλά, ενώ οι νέες ρυθμίσεις το κάνουν ακόμα πιο γεμάτο μέχρι τις 6.000 rpm.

Μάλιστα η ιαπωνική φίρμα αναφέρει συγκριτικά τις επιταχύνσεις των τριών γενιών Hayabusa, με το νέο μοντέλο να «ρίχνει» στα πρώτα δύο τόσο στα 0-200 μέτρα, όσο και στα 0-100 χλμ/ώρα! Βέβαια το γεγονός πως η Suzuki δεν δίνει νούμερα επιταχύνσεων 0-400m, 0-200 χλμ/ώρα ίσως σημαίνει πως το νέο μοντέλο χάνει ψηλά –υποθέσεις κάνουμε.

Όσον αφορά στο νέο design, νέο είναι το φέρινγκ (εξελιγμένο σε αεροσήραγγα, τοποθετώντας το Busa στις 3 πιο αεροδυναμικές μοτοσυκλέτες παραγωγής), νέα η ζελατίνα, νέοι οι προβολείς μπροστά και τα δυο φωτιστικά σώματα πίσω, νέοι οι καθρέπτες, νέα η ρυθμιζόμενη μανέτα φρένου, και νέοι οι τροχοί με τα 7 μπράτσα, νέα η χειρολαβή του συνεπιβάτη, ενώ νέο είναι και το σχήμα του ρεζερβουάρ των 20 λίτρων, πιο χαμηλό στον καβάλο, με πιο γλυκιά κλίση.

Νέα είναι και η θέση του τιμονιού, 12 mm πιο κοντά στον αναβάτη για πιο άνετη, όρθια θέση, και καλύτερο έλεγχο σε καθημερινή οδήγηση.

Τέλος, νέα είναι τα χρώματα (3 χρωματικοί συνδυασμοί), νέα και τα μεγαλύτερα γραφικά.

Euro 5 κινητήρας

suzuki hayabusa 2021 official 00005

Ο βελτιωμένος κινητήρας του νέου Hayabusa επικεντρώνεται στους ακόλουθους στόχους σχεδιασμού.

1. Βελτιώσεις στη διάρκεια και τη μακροζωία του.
2. Μεγαλύτερη δύναμη και ροπή στο φάσμα των χαμηλών και μεσαίων στροφών.
3. Χρήση των τελευταίων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου που βοηθούν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του αναβάτη και παρέχουν μια ακόμα πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.
4. Ευθυγράμμιση με τις προδιαγραφές Euro 5 χωρίς να θυσιάσει την τελική ταχύτητα.

Στο Hayabusa του 2021, η Suzuki ξανασχεδίασε τις εξατμίσεις για τις Euro 5 προδιαγραφές, αλλά και για πιο δυνατές χαμηλομεσαίες στροφές. Σημειώστε πως μπορεί να χάθηκαν 7 ίπποι από ψηλά και να γέμισε η καμπύλη χαμηλά, όμως παράλληλα το ιαπωνικό εργοστάσιο με εργαστηριακές μετρήσεις WMTC αναφέρεται σε ελαφρώς χειρότερη κατανάλωση καυσίμου, με μέση κατανάλωση τα 14,9 χλμ/λίτρο αντί των 17,6 του Hayabusa 2ης γενιάς.

Κι αν το αποτέλεσμα μπορεί να περιγραφεί λακωνικά ως «ελαφρώς μειωμένη ιπποδύναμη και ροπή σε απόλυτα νούμερα, με πιο γεμάτη και πιο γραμμική αίσθηση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές», εντούτοις η Suzuki προχώρησε σε πληθώρα αλλαγών για να πετύχει την απόδοση που ήθελε σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την Ε.Ε.

suzuki hayabusa 2021 official 00011

Οι πολλές αλλαγές (με κίτρινο στη φωτό άνω) στον κινητήρα του Hayabusa 3ης γενιάς περιλαμβάνουν και τα κάτωθι:

• Διαφορετικό προφίλ εκκεντροφόρων
• Νέος χρονισμός βαλβίδων και νέα ελατήρια
• Ελαφρύτερα πιστόνια με νέο σχήμα
• Κωνικές τρύπες για τους πείρους
• Κοντύτεροι πείροι
• Βελτιωμένο design θαλάμου καύσης
• Νέος σχεδιασμός των διπλών μπεκ ψεκασμού
• Νέο κύκλωμα λίπανσης στροφάλου
• Νέες μπιέλες
• Διαφορετικά ρουλεμάν
• Νέος μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση
• Νέο design στον τεντωτήρα των εκκεντροφόρων
• Νέο Ride by Wire
• Βελτιωμένο φιλτροκούτι

suzuki hayabusa 2021 official 00019

Αν τώρα σας φαίνονται ογκώδεις οι νέες εξατμίσεις, η Suzuki μας λέει πως έχουν κατά τι (2 λίτρα) μικρότερο όγκο από τις προηγούμενες, που ήταν μακρύτερες και με κυλινδρικό αντί τετραγωνισμένο σχήμα.

Εκτός τώρα από τη νέα μονάδα ECM το νέο Hayabusa εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου γκαζιού Ride By Wire, για γραμμικό έλεγχο παρόμοιο με των συστημάτων με ντίζα.

Οι αλλαγές στο σχήμα των σωμάτων του γκαζιού κατέστησαν δυνατή την αύξηση της χωρητικότητας του κουτιού αέρα από 10,3 λίτρα σε 11,5 λίτρα, με το καπάκι να υιοθετεί ένα νέο κυματοειδές σχήμα που αυξάνει τη δομική ακαμψία του. Ο σχεδιασμός που προκύπτει βελτιώνει την ποιότητα του ήχου εισαγωγής, ενώ επιτρέπει επίσης την εξάλειψη των εσωτερικών θέσεων υποστήριξης.

Βελτιωμένη είναι τέλος η απόδοση του συστήματος Suzuki Ram Air Direct (SRAD), με νέο σχήμα αεραγωγών, για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στις ψηλές στροφές.

Ηλεκτρονικός οργασμός

suzuki hayabusa 2021 official 00004

Κι αν δεν έχουμε επαναστατικές αλλαγές στον κινητήρα, το ζουμί βρίσκεται στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα οποία και αποτελούν την πιο δραματική αλλαγή στη νέα μοτοσυκλέτα.

Πρώτα από όλα, το Hayabusa του 2021 διαθέτει μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU 6 αξόνων, που του επιτρέπει να φέρει μια πλειάδα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με βελτιστοποιημένη συμπεριφορά ανάλογα με την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας. Η Suzuki αποκαλεί την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων του Hayabusa «Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.)».

Η παραπάνω πλατφόρμα περιλαμβάνει:

• Ρυθμιζόμενο Cornering Traction Control (η Suzuki το αποκαλεί Motion Track Traction Control System) 10 επιπέδων, με δυνατότητα απενεργοποίησης
• Riding Modes (τα αποκαλεί Power Mode Selector, με αρκτικόλεξο PW) τριών επιπέδων
• Ηλεκτρονικό και ρυθμιζόμενο σε 2 επίπεδα shifter (πάνω και κάτω) που μπορεί να απενεργοποιηθεί
• Σύστημα ελέγχου σούζας Wheelie Control (Anti-lift Control System LF το αποκαλεί η Suzuki), ρυθμιζόμενο σε 10 επίπεδα, με δυνατότητα απενεργοποίησης
• Ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα σε 3 επίπεδα
• Κόφτης ταχύτητας (δεν είναι pit-limiter, αλλά σύστημα… αυτοελέγχου, περιορίζοντας την τελική σου)
• Launch Control System 3 επιπέδων, για γρήγορες εκκινήσεις
• Emergency Stop Signal, όπου τα φλας αναβοσβήνουν σε φρενάρισμα πανικού
• Suzuki Easy Start System, μίζα δηλαδή που θέλει μόνο ένα πάτημα, και συνεχίζει να γυρίζει μέχρι να βάλει μπροστά τον κινητήρα
• Low RPM Assist, σύστημα που ανεβάζει ελάχιστα στροφές κατά την απελευθέρωση του συμπλέκτη, ώστε να μην σβήσει ο κινητήρας από άγαρμπη χρήση
• Cruise Control System, για πιο άνετο ταξίδι
• Combined Brake System, σύστημα συνδυασμένης πέδησης
• Δικάναλο Cornering ABS (Motion Track Brake System) της Bosch
• Slope Dependent Control System, για αποτροπή ανύψωσης οπίσθιου τροχού σε φρενάρισμα σε κατηφόρα
• Hill Hold Control System, που ενεργοποιεί αυτόματα το πίσω φρένο για εύκολες εκκινήσεις από στάση σε ανηφόρες

Νέοι είναι οι εργονομικοί διακόπτες, νέα είναι και τα όργανα της μοτοσυκλέτας, διατηρώντας όμως την αισθητική των προηγούμενων, με 4 «ρολόγια» αναλογικών ενδείξεων –κοντέρ με μέγιστη ένδειξη 280, στροφόμετρο με κόκκινο στις 11.000, δείκτης καυσίμου και δείκτης θερμοκρασίας κινητήρα- σε συνδυασμό με μια μικρή TFT οθόνη τοποθετημένη στη μέση.

Σε αυτήν ο αναβάτης μπορεί να δει ενδείξεις Trip Computer, ενδείξεις ηλεκτρονικών βοηθημάτων, σχέση κιβωτίου, ρολόι και θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δυστυχώς όχι, το Suzuki Hayabusa του 2021 ΔΕΝ περιλαμβάνει κανενός είδους συνδεσιμότητα, μια αρκετά αναχρονιστική πινελιά, την εποχή που ακόμα και scooter 150 κυβικών έρχονται με ανάλογη δυνατότητα.

Revalving στις αναρτήσεις

suzuki hayabusa 2021 official 00016

Το ανάποδο πιρούνι των 43 mm της KYB, καθώς και το πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας παραμένουν πλήρως ρυθμιζόμενα, έχοντας δεχθεί νέο σετάρισμα, για καλύτερη επαφή με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, για πιο γλυκιά λειτουργία και βελτιωμένο κράτημα. Σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο και τα νέα ελαστικά BATTLAX HYPERSPORT S22 της Bridgestone, η Suzuki υποστηρίζει πως πέτυχε απαράμιλλη ευελιξία μαζί με κορυφαία σταθερότητα.

Νέα φρένα

suzuki hayabusa 2021 official 00008

Μπροστά βρίσκουμε τις κορυφαίες ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema, με 2 δίσκους, για απόλυτη πληροφόρηση μαζί με κτηνώδη δύναμη. Σημειώστε πως οι δίσκοι έχουν μεγαλώσει σε διάμετρο κατά 10 mm, για να φτάσουν τα 320 mm, ενώ διαθέτουν νέο μοτίβο στις τρύπες τους, για βελτιωμένη ψύξη.

Επίσημα αξεσουάρ

suzuki hayabusa 2021 official 00001

Η Suzuki έχει έτοιμη μια σειρά επίσημων αξεσουάρ για το νέο Hayabusa που περιλαμβάνουν τα εξής:

• Μεγαλύτερη ζελατίνα
• Κάλυμμα μονόσελου
• Σέλα συνεπιβάτη σε διχρωμία
• Θερμαινόμενα γκριπ
• Χρωμιωμένη τάπα λαδιού
• Tank Bag με βάση σε 2 μεγέθη
• Αλουμινένιο κάλυμμα αλυσίδας
• Σιρίτια ζάντας με λογότυπο Suzuki
• Τάπες βαλβίδων με λογότυπο Suzuki
• Μανιτάρια πιρουνιού
• Μανέτες billet
• Καλύμματα καθρεπτών carbon look

Χρωματικοί συνδυασμοί

suzuki hayabusa 2021 official 00003

Το Suzuki Hayabusa του 2021 θα κυκλοφορήσει στους εξής τρεις χρωματικούς συνδυασμούς:

  • Μαύρο-χρυσό: B5L (Glass Sparkle Black / Candy Burnt Gold)
  • Ασημί-κόκκινο: B5M (Metallic Mat Sword Silver / Candy Daring Red)
  • Λευκό-μπλε: B5N (Pearl Brilliant White / Metallic Mat Stellar Blue)

Δείτε ΕΔΩ το μεγάλο βίντεο της παρουσίασης του νέου Suzuki Hyabusa, ενώ κάτω από το άρθρο θα βρείτε το προωθητικό βίντεο της μοτοσυκλέτας!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – Suzuki Hayabusa 2021
Εισαγωγέας Σφακιανάκης ΑΕBE
Χωρητικότητα κινητήρα 1,340 cm3
Διάμετρος x Διαδρομή 81.0 mm x 65.0 mm
Συμπίεση 12.5:1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Εκκίνηση Μίζα
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Μετάδοση 6 σχέσεις
Πλαίσιο Δυο δοκών αλουμινίου, αλουμινένιο ψαλίδι
Ανάρτηση μπροστά Πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43 mm KYB
Ανάρτηση πίσω Πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ KYB με μοχλικό
Φρένο μπροστά Ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema, 4Ε, 2 δίσκοι 320mm, ABS
Φρένο πίσω Δαγκάνα ενός εμβόλου Nissin, μονός δίσκος, ABS
Ελαστικό μπροστά 120/70ZR17M/C  (58W), tubeless
Ελαστικό πίσω 190/50ZR17M/C  (73W), tubeless
Μήκος 2,180 mm
Πλάτος 735 mm
Ύψος 1,165 mm
Μεταξόνιο 1,480 mm
Απόσταση από το έδαφος 125 mm
Ύψος σέλας 800 mm
Γωνία κάστερ 23° 00’
Ίχνος 90 mm
Βάρος γεμάτο 264 kg
Ρεζερβουάρ 20.0 L
Μέγιστη ιπποδύναμη 187 hp / 9.700 rpm
Μέγιστη ροπή 15,3 kgm / 7.000 rpm
Επιτάχυνση 0-200m 6,8
Επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα 3,2
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube