Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 19:44

Suzuki V-Strom 1000 2020 - Έρχεται η ανανεωμένη Euro 5 γενιά

Πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες μας το επιβεβαιώνουν.

Από την αρχή του 2019 η ειδησεογραφία συχνά-πυκνά ασχολήθηκε με την επικείμενη ανανέωση του μεγάλου V-Strom της Suzuki - και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που αυτή συνδέθηκε με μια υποτιθέμενη αναβίωση του θρυλικού DR Big.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας μιλούν για μια σχεδόν νέα μοτοσυκλέτα, με το "σχεδόν" να αφορά τον κινητήρα, ο οποίος μάλλον θα είναι μια ανανέωση του υπάρχοντος και όχι μια φρέσκια κινητήρια μονάδα.

Η μοτοσυκλέτα κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί στο επόμενο διάστημα, είτε στο Tokyo Motor Show ή στην EICMA, καθώς η έλευση των προδιαγραφών Euro 5 προσφέρει την ιδανική (και αναπόφευκτη σε κάποιες περιπτώσεις) συνθήκη για κάτι τέτοιο.

Πέραν του κινητήρα, ωστόσο, η μοτοσυκλέτα φέρεται να έρχεται με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που έχει καταστεί πλέον κοινός τόπος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Φυσικά θεωρείται αυτονόητη μια εμφανισιακή ανανέωση επίσης - κάτι που φανταζόμαστε πως δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Το υπάρχον μοντέλο μοιάζει πια να έχει μείνει λίγο πιο πίσω - καίτοι παραμένει μια εξαιρετικά αποτελεσματική μοτοσυκλέτα - καθώς είναι πρακτικά το μόνο στην κατηγορία που συνεχίζει να χρησιμοποιεί γκάζι με συρματόσχοινα (αντί για τo ride-by-wire που έχει πια καταστεί μονόδρομος), ούτε κουβαλά τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν πλημμυρίσει τον ανταγωνισμό.

suzuki dr big feature
To θρυλικό DR Big παρουσιάστηκε το 1988 με μονοκύλινδρο κινητήρα 750 και αργότερα 800

Ακόμη όμως κι αν όντως η Suzuki επιθυμεί μια σύνδεση με το DR Big, αυτό δύσκολα θα μπορούσε να γίνει χρησιμοποιώντας το ιστορικό αυτό λογότυπο, καθώς ο "Μπίγκουλας" ήταν μονοκύλινδρος (όπως όλα τα DR άλλωστε), σε αντίθεση με το μεγάλο V-Strom που είναι δικύλινδρο και, ως γνωστόν, φέρει ένα εξίσου δυνατό και αναγνωρίσιμο όνομα που δε βλέπουμε τον λόγο να αλλάξει.

Αν μη τι άλλο άλλωστε, σχεδιαστικά το V-Strom εξαρχής αντλούσε έμπνευση από το DR Big, τη μοτοσυκλέτα που θεωρείται πως έκανε μόδα τη χρήση του ρύγχους που τόσοι και τόσοι άλλοι έχουν αντιγράψει.

Ώσπου να έχουμε κάτι πιο στέρεο στη διάθεσή μας, εκτός από πληροφορίες και φήμες, δημοσιεύουμε ένα σχέδιο-πρόταση του σχεδιαστή Roberto Curtò - που αυτές τις μέρες αναπαράγεται εκτενώς από τον Ιταλικό Τύπο - παρόλο που δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως αυτό θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 20:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube