.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:21

Suzuki V-Strom 1000 Rally – Δοκιμάστηκε στην Ελλάδα!

Η πληροφορία που έφτασε στα γραφεία μας είναι σαφής: υπάρχει ένα V-Strom 1000 στημένο για χώμα και μόλις πέρασε από την Ελλάδα δοκιμαζόμενο στο Hellas Rally!

Η αλήθεια είναι πως τη μοτοσυκλέτα την είδαμε στις εξαιρετικές φωτογραφίες των Actiongraphers, που κάλυπταν επισήμως το Hellas Rally, αλλά δεν πήγε αρχικά το μυαλό μας. Ο λόγος είναι απλός, τη μοτοσυκλέτα τη γνωρίζαμε ήδη, μήνες τώρα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ξεκινά το Hellas Rally και, γράφοντας τις ανταποκρίσεις μας για κάθε μέρα του αγώνα, πέφτει το μάτι σε ένα κίτρινο V-Strom 1000 Desert Express με τον αριθμό 617 στο ράλι φέρινγκ του. Αμέσως έρχεται στη μνήμη μια είδηση από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου είχαμε εντοπίσει αυτή τη μοτοσυκλέτα στην πηγή της, δηλαδή το Γερμανικό κατάστημα DR Big Shop που ειδικεύεται στη μετατροπή διαφόρων μοντέλων Suzuki (DR, V-Strom) σε ράλι εκδόσεις από τον Stefan Hessler.

suz vstrom 1000 7

Ο κύριος Hessler δεν είναι τυχαίος, καθώς είναι αρκετά έμπειρος αναβάτης αγώνων ράλι, έχει δική του ομάδα (Hessler Rallye Team) και μάλιστα στο Hellas Rally 2019 έτρεχαν εκεί τρεις δικές του μοτοσυκλέτες: το V-Strom 1000 που οδηγούσε ο ίδιος και παρέα του ένα DR Big 800 (διακρίνεται με τον αριθμό 618 στις φωτογραφίες) και ένα DR 650 Rallye, αμφότερα στημένα στην επιχείρησή του.

Για την ιστορία, το V-Strom 1000 του Hessler πήρε την 4η θέση ανάμεσα στους 13 τερματίσαντες της κατηγορίας Μ6, πίσω από τρεις ΚΤΜ – 790 Adventure R με τον Chris Birch, 950 Adventure και 990 Adventure.

suz vstrom 1000 3

Στην ίδια κατηγορία, λόγω κυβισμού, το DR Big 800 τερμάτισε 9ο, ενώ το DR650 Rallye κέρδισε την κατηγορία Μ5 με άνετη διαφορά, μπροστά από μια αρμάδα ΚΤΜ 690 και Husqvarna 701! Μάλλον κάνει καλή δουλειά ο Hessler.

Η είδηση εδώ είναι η εξής: μάθαμε από έγκυρη πηγή πως αυτή η μοτοσυκλέτα είναι η ράλι έκδοση του V-Strom που πρόκειται να παρουσιαστεί ως μοντέλο 2020, ενδεχομένως υπό το όνομα V-Strom 1000 Desert! Αν η Suzuki επέλεξε να συνεργαστεί με κάποιον για να εξελίξει τη χωματερή εκδοχή του μεγάλου V-Strom, προφανώς και έχει βρει έναν πολύ κατάλληλο άνθρωπο για τη δουλειά.

Από κει και πέρα, το πόσο κοντά ή όχι μπορεί να είναι το συγκεκριμένο V-Strom με το μοντέλο που θα παρουσιαστεί δε μπορούμε να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα, καθώς η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει περάσει από πολλές αλλαγές, φορά άλλες αναρτήσεις και είναι στημένη να τερματίσει έναν επταήμερο αγώνα ράλι – παρότι η πηγή μας επιμένει πως αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Suzuki σύντομα, κάπου μεταξύ Tokyo Motor Show (Οκτώβριος) και EICMA (Νοέμβριος).

suz vstrom 1000 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki RM-Z 2020 Suzuki: Εορταστική έκδοση GSX-R1000R Texas Edition »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon