.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 12:46

Yoshimura Katana 1135R: Η επιστροφή του θρύλου

Κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα μας στον Ιαπωνικό ειδικό Τύπο και φυσικά μια μακρά στάση στο πολυαγαπημένο περιοδικό Young Machine, το οποίο αποκαλύπτει πως ετοιμάζεται μια σπέσιαλ έκδοση του νέου Suzuki Katana από τη Yoshimura και το εμβληματικό λογότυπο 1135R.

Γιατί εμβληματικό, θα ρωτήσετε. Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και δη το 2001, όταν η Suzuki ανακοινώνει πως το Katana 1100 θα σταματήσει από την παραγωγή μετά από 20 χρόνια σταδιοδρομίας. Παράλληλα, παρουσιάζεται μια πολύ σπέσιαλ έκδοση, η Yoshimura Katana 1135R (φωτό αμέσως κάτω), η οποία λανσάρεται ως Final Edition – κάτι που ήταν στην ουσία.

yoshi katana 1135r old

Η μοτοσυκλέτα αυτή βέβαια ήταν πράγματι ένα σπάνιο στολίδι, μιας και η Yoshimura έπαιρνε το βασικό μοντέλο παραγωγής των 1,074 cc, 232 kg και 95 hp και μετά από τα στοργικά της χάδια παρέδιδε ένα συνολάκι 1,135 cc, 198 kg και 150 hp. Αυτό ονομάζεται βελτίωση, κυρίες και κύριοι.

Σήμερα το Ιαπωνικό περιοδικό ισχυρίζεται πως ετοιμάζεται η αναβίωση αυτής της σπέσιαλ έκδοσης με ένα ολόφρεσκο Katana 1135R by Yoshimura, για το οποίο ωστόσο δεν προσφέρονται άλλες πληροφορίες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η φήμη (ή πληροφορία) αυτή συμπίπτει χρονικά με την παρουσίαση της νέας εξάτμισης της Yoshimura για το Katana (φωτό αμέσως μετά), εξάτμιση που πάντως δεν ενσωματώνεται και στην ψηφιακή αναπαράσταση του Ιάπωνα καλλιτέχνη που έφτιαξε και τη σχετική κεντρική φωτογραφία της είδησης αυτής.

yoshi exhaust katana

Μια απλή και χιλιοπερπατημένη λογική λέει πως βγάζει η Suzuki μια σύγχρονη ρέπλικα του θρυλικού 1135R, προσθέτοντας την εξάτμιση της Yoshimura και μερικά καλούδια από τον κατάλογο των έξτρα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν όντως παρουσιαστεί κάτι τέτοιο πάντως, ελπίζουμε να αναγράφει και το "I've Got The Power!" στο δεξί καπάκι του κινητήρα.

Ή, ακόμα καλύτερα, μπορεί να μας προσφέρει ένα τουμπανιασμένο Katana, σαφώς πιο πιστό στην αναβίωση της αρχικής μοτοσυκλέτας, αν και μας φαίνεται μάλλον απίθανο να ρίξει τόση βελτίωση σε μια μοτοσυκλέτα που εξαρχής βγάζει 2-3 φορές περισσότερη δύναμη απ’ όση χρειάζεται κανείς. Αφήστε που τότε η βελτίωση θα έπρεπε να συμπεριλάβει και άλλα πράγματα (αναρτήσεις και φρένα ίσως;), ανεβάζοντας το κόστος σε επίπεδα χειροποίητης αγωνιστικής ρέπλικας.

Αλλά ποιος θα μας εμποδίσει απ’ το να ονειρευόμαστε;

Πηγή ψηφιακής αναπαράστασης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 16:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon