.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:25

 Πλησιάζει η ώρα του Suzuki GSX-700T

 

Όπου Τ σημειώστε Turbo

 

Δε φταίμε εμείς. Η Suzuki τα έκανε όλα και είναι πλήρως υπεύθυνη που πέντε χρόνια τώρα ο διεθνής Τύπος έχει σκαλώσει απενανόρθωτα με το turbo Suzuki που έρχεται.

Η αρχή έγινε στο σαλόνι του Τόκυο το 2013, όταν η Suzuki εμφάνισε το πρωτότυπο Recursion με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 588 cc με turbo. Αφού λοιπόν έκανε τον κόσμο να αφηνιάσει, επανήλθε στο Τόκυο δύο χρόνια μετά παρουσιάζοντας στα μουλωχτά τον κινητήρα ΧΕ7, έναν τουρμπισμένο δικύλινδρο σε σειρά, για τον οποίο δεν υπήρχε ούτε μια λέξη τυπωμένη στα press kit, ούτε μια δήλωση από κάποιον αρμόδιο, μόνο ένα αληθινό μοτέρ κλεισμένο σε γυάλα.

Suzuki Recursion

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Suzuki έχει καταθέσει σωρεία πατεντών ανά τον κόσμο, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν –μαντέψτε! – ένα δικύλινδρο turbo κινητήρα για μοτοσυκλέτα και μάλιστα πάντοτε με σχήματα που θυμίζουν από έντονα ως εντελώς το Recursion.

Η τελευταία τους πατέντα δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, σύμφωνα με κάποια λαγωνικά του Αγγλικού Τύπου, και αφορά για μια φορά ακόμη το γνωστό θέμα. Αυτό τώρα αυτομάτως παντρεύτηκε με τις αναφορές Ιαπωνικών περιοδικών και ιστοσελίδων που ισχυρίζονται πως έχουν εξασφαλίσει ήδη το όνομα, GSX-700T.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, το Recursion μεγάλωσε λιγάκι από τα 600 στα 700 κυβικά, παραμένει δικύλινδρο σε σειρά και, πιθανότατα, το turbo του είναι εκεί σε μια λογική παρόμοια με αυτή που εφαρμόζει η Kawasaki με τον κομπρέσσορά της στο H2 SX: να γεμίζει τις μεσαίες και να εξασφαλίζει ροπάτη οικονομία, αντί για υστερίες στα ψηλά.

XE7 engine

Αν πιστέψουμε τις διεθνώς κυκλοφορούσες φήμες, το GSX-700T αναμένεται να εμφανιστεί επιτέλους ως μοντέλο 2019. Αν θέλετε να αρχίσετε τις οικονομίες, είναι μια καλή στιγμή. Αν πάλι δε θέλετε να κρατήσετε την αναπνοή σας μέχρι να έρθει το τουρμπάτο μεσαίο Suzuki, δε σας αδικούμε.

Πέρυσι τέτοια εποχή αυτή η μοτοσυκλέτα υποτίθεται πως γυαλιζόταν για να παρουσιαστεί επίσημα στην EICMA 2017 στο Μιλάνο. Όσο την είδατε εσείς, άλλα τόσο την είδαμε κι εμείς. Βέβαια, τόσος καπνός είναι πρακτικά αδύνατο να έχει προκύψει χωρίς φωτιά, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο κοντά ή μακριά μπορεί να είναι αυτή.

Επειδή όμως μας αρέσουν οι ίντριγκες, θυμηθείτε πως πριν λίγο καιρό η Suzuki πατεντάρησε ένα νέο λογότυπο Katana. Σκεφτόμαστε τώρα πως και το Recursion έχει μιαν αύρα από τις κλασικά χαρακτηριστικές γραμμές του θρυλικού μοντέλου και λέμε... μήπως τελικά είναι GSX-700T Katana; Λέμε τώρα, παιχνίδι να γίνεται...

Katana new logo

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon