.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 14:56

Royal Scrambler! Custom Royal Enfield της Analog Motorcycles

 

Με την επίσημη χορηγία της ινδικής φίρμας!

 

Η Royal Enfield εμπιστεύτηκε τον αμερικάνικο custom builder οίκο Analog Motorcycles για να δημιουργήσει μία μοναδική scrambler μοτοσυκλέτα. Ιδού το αποτέλεσμα.

Η αγορά των Η.Π.Α. είναι αυτή τη στιγμή ο μεγάλος στόχος για την Enfield, και αυτό αποδεικνύουν οι τελευταίες κινήσεις της.

royal scrambler 1

Πρώτα από όλα, η ινδική εταιρεία ίδρυσε το αρχηγείο της στην πέρα όχθη του Ατλαντικού, στο Milwaukee -καθόλου τυχαία η επιλογή. Τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, ενώ τώρα η Enfield έδωσε μια Continental GT στην Analog Motorcycles, μπαίνοντας και επίσημα στο custom παιχνίδι των μεγάλων εταιρειών.

Ο Tony Prust της Analog Motorcycles είναι από τους πλέον γνωστούς custom builders στις Η.Π.Α., έχοντας στο ενεργητικό του πολλές ιδιαίτερα στιλάτες μοτοσυκλέτες.

Ο χρόνος που είχε για να δημιουργήσει το Scrambler της Enfield ήταν μόλις 6 εβδομάδες, για το custom show “Mama Tried”.

royal scrambler 6

To "μαμά" Continental GT δείχνει σβέλτο -αλλά δεν είναι. Ο ίδιος ο Tony δήλωσε: “Θα είναι πολύ καλό στην πόλη, ή για ένα νέο αναβάτη. Αλλά εγώ δεν είμαι νέος αναβάτης. Παρόλα αυτά εντυπωσιάστηκα από τη ροπή -όπως θα έπρεπε άλλωστε από ένα μονοκύλινδρο πεντακοσάρι. Και υποψιάστηκα εξαρχής πως κάπου εκεί μέσα κρυβόταν λίγη ακόμα δύναμη.”

Ο Tony ξεκίνησε με τη γεωμετρία. Σήκωσε το μπροστινό, άλλαξε το τιμόνι, έχωσε risers για να το σηκώσει κι άλλο, σήκωσε και το πίσω μέρος. Custom είναι τα πίσω αμορτισέρ, με τον Prust να δηλώνει: “τώρα, αυτή είναι πιθανότατα η Enfield με το καλύτερο κράτημα στον πλανήτη”.

Τα ελαστικά είναι τα Continental TKC80 στις στοκ ζάντες. Χαμήλωσαν τα μαρσπιέ, νέα είναι η σέλα, ενώ έπεσε δουλειά και στο υποπλαίσιο.

royal scrambler 4

Ο ψεκασμός... στα σκουπίδια, με τον Tony να προτιμά ένα καρμπιρατέρ της Amal. Και όπως βρισκόταν στο στάδιο βελτίωσης του κινητήρα, ο άνθρωπος μας έχωσε άλλους εκκεντροφόρους, ελατήρια βαλβίδων και ανάφλεξη. Custom και η εξάτμιση, custom ο προβολέας, custom το πίσω φωτιστικό σώμα αλλά και τα φλας.

Η Koso με το DB01r ανέλαβε τα όργανα, ενώ υπάρχει color coordination σε κόκκινες λεπτομέρειες όπως η καπιτονέ σέλα, τα γκριπ, και το μαξιλαράκι του τιμονιού.

Η διαφορά; Τεράστια κατά τον Tony. “Τώρα σηκώνεται και σούζα”. Ε μπράβο.

Μόλις έρθει η άνοιξη και στο Milwaukee, ετοιμαστείτε να δείτε το Royal Scrambler σε off-road βόλτες. Μέχρι τότε, χαζέψτε το στη στατική φωτογράφηση του Bike Exif.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 21:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon