.
Κατηγορία Polaris
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 14:51

Polaris RZR PRO XP 2020 - Κορυφαία τεχνολογία, πολυτέλεια και εξωπραγματικές επιδόσεις

Η Polaris συνεχίζει να σπρώχνει τα όρια όσον αφορά στα Side by Side οχήματα, και για το 2020 παρουσιάζει το RZR PRO XP, ένα απίθανο κτήνος του πολέμου, με ηλεκτρονικές αναρτήσεις, 181hp, ενισχυμένο πλαίσιο, TFT οθόνες, πολυτελή καθίσματα, ρυθμιζόμενο τιμόνι, δυο φορές μεγαλύτερη διάρκεια ιμάντα από πριν, ηχοσύστημα και πολλά-πολλά ακόμη!

Το Design έχει αναβαθμιστεί, αν και συνεχίζει να φέρει τις γνωστές «πολεμικές» γραμμές του αναγνωρίσιμου και εμβληματικού σχεδιασμού των RZR, ενώ ακόμα και ο βασικός εξοπλισμός του RZR PRO XP είναι κορυφαίος παντού. Στον έξτρα ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ όμως είναι που γίνεται το πάρτι, εκεί όπου ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί τις θαυματουργές ηλεκτρονικές αναρτήσεις της FOX (αντί για τις στάνταρ της Waker Evans), το ρυθμιζόμενο τιμόνι, το ηχοσύστημα της Rockford Fosgate, και την touch screen TFT οθόνη 7 ιντσών Ride Command που συνδέεται με το smartphone του αναβάτη, κ.α.. Για πρώτη φορά με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις της FOX, στο τιμόνι έχουμε και ένα κόκκινο κουμπί με το οποίο σφίγγουν αυτόματα στο τέρμα οι αποσβέσεις, ένα «Oh Shit» κουμπί πανικού, αν για παράδειγμα βρεθείτε να ίπταστε σε άλμα που δεν περιμένατε.

Νέοι είναι οι προβολείς και τα LED DRL φωτιστικά σώματα, ενώ η καμπίνα έχει στον στάνταρ εξοπλισμό… μπλε LED φώτα για ατμόσφαιρα!

Ο δικύλινδρος κινητήρας Prostar των 925 κ.εκ. αποδίδει 181 ίππους, χάρη και στο Turbo με το οποίο είναι εξοπλισμένος, ενώ η βέλτιστη απόδοση έρχεται μεταξύ 30-80 χλμ/ώρα, εκεί που πραγματικά χρειάζεσαι τη δύναμη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Για ένα νέο πιο χαμηλό κέντρο βάρους οι θέσεις των αναβατών χαμήλωσαν μέσα στο πλαίσιο, κι έτσι απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο η πιθανότητα να ντεραπάρει το όχημα, ενώ η γεωμετρία έχει αλλάξει φέρνοντας μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και περισσότερη ασφάλεια.

Τα καθίσματα πολυτελείας με τις ζώνες 6 σημείων προσφέρουν αξεπέραστη άνεση και εργονομία, ενώ το νέο τιμόνι (στον έξτρα εξοπλισμό) ρυθμίζεται τόσο καθ’ ύψος όσο και στο πόσο κοντά θα έρθει στον οδηγό.

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, η Polaris έπαιξε τα ρέστα της με το PRO XP, ενισχύοντας τόσο το πλαίσιο και το roll-cage, όσο και τη μετάδοση σε ΟΛΑ τα σημεία της. Τρεις φορές πιο ανθεκτική μπροστινή μετάδοση, 8 φορές πιο ανθεκτικοί άξονες, κ.α.

Τέλος, ολοκαίνουργιος είναι ο αυτόματος συμπλέκτης με καλύτερη ψύξη αέρα, ενώ ο ιμάντας της τελικής μετάδοσης έχει ΔΙΠΛΑΣΙΑ ζωή από πριν!

Το Polaris RZR PRO XP ξεκινά από τα 22.999 δολάρια Η.Π.Α., για να φτάσει και τα 28.499 δολάρια με full εξοπλισμό στην 3η έτομη έκδοση του -ανεβαίνει κι άλλο η τιμή αν θέλει ο πελάτης, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα εξτρά να προσθέσει κανείς. Μόλις έχουμε τιμές και για την Ελλάδα, θα σας ενημερώσουμε.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά POLARIS RZR XP PO 2020

Κινητήρας

4Τ, 2Κ, ΥΨ, 2ΕΕΚ, Turbo

Χωρητικότητα

925 κ.εκ.

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός Ψεκασμός

Ιπποδύναμη

181 hp

Μετάδοση

P/R/N/L/H

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) mm

3200x1630x1820

Μεταξόνιο (mm)

2.440

Βάρος στεγνό

795.1 kg

Ωφέλιμο φορτίο

336 kg

Αναρτήσεις

Walker Evans Needle, ηλεκτρονικές και ρυθμιζόμενες

Διαδρομή αναρτήσεων Ε/Π

432mm / 559mm

Ελαστικά

30x10-14 Maxxis Carnivore

Φρένα

4 δισκόφρενα

Εξοπλισμός

Δυο ψηφιακές TFT οθόνες, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, roll-cage, χειρόφρενο, 2 πρίζες φόρτισης, LED φώτα, ηχοσύστημα, κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 15:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon