Κατηγορία Norton
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 15:50

Norton Commando 961

 

Διαθέσιμη στην Ιταλία

 Η μοτοσυκλέτα που επαναφέρει το σήμα της θρυλικής Norton στο προσκήνιο είναι η Commando 961. Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ιταλία όπου και θα είναι διαθέσιμη (στο πιο κοντινό σημείο για την Ελλάδα), με τις παραγγελίες να παραλαμβάνονται στις αρχές Μαρτίου.

Οπτικά η νέα Norton μοιάζει με μια παλιά Norton μιας και οι σχεδιαστές της κατάφεραν να δώσουν ένα διαφορετικό design εποχής στο Commando. Η προσοχή στις λεπτομέρειες αποκαλύπτει πως εκτός από τον κινητήρα, τα περιφερειακά προέρχονται από κορυφαίες εταιρίες στο χώρο.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί ουσιαστικά την ίδια βάση με τα υπόλοιπα sport, αλλά και Special Edition μοντέλα.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, αερόψυκτος χωρητικότητας 961 κυβικών και έχει κατασκευαστεί από την Norton σε συνεργασία με μηχανικούς της Formula1. Διαθέτει 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο, ενώ η ιπποδύναμή του φτάνει τους 80 ίππους.

Το πλαίσιό του είναι σωληνωτό δύο δοκών και αγκαλιάζει τον κινητήρα. Στο εμπρός τμήμα βρίσκεται τοποθετημένο ένα συμβατικό μπροστινό σύστημα της Ohlins με διάμετρο 43mm, ενώ για πίσω, η ίδια εταιρία προμηθεύει τα δύο αμορτισέρ που εδράζονται στο λεπτό ψαλίδι.

Κορυφαία είναι και τα φρένα που προέρχονται από την χρυσή σειρά της Brembo και αφορούν δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων μπροστά, με δίσκους 320mm και δαγκάνα με δύο έμβολα για πίσω, με δίσκο 220mm.
Οι τροχοί είναι ακτινωτοί και δίνουν στυλ στην ιστορική αυτή μοτοσυκλέτα.


Οι τιμές του νέου Norton που αφορούν το κάθε μοντέλο ξεκινούν από το μοντέλο Sport στα 14.900euro, το Café Racer στα 16.700euro και το Special Edition στα 18.500euro. Όλα αυτά φυσικά στην Ιταλία μιας και στη χώρα μας, σύμφωνα πάντα με το επίσημο site της εταιρίας, η τύχη του αγνοείται.

Φωτογραφίες

motoblog.it

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube