.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 12:08

MV Agusta F4Z: Επίσημη παρουσίαση - όλες οι φωτογραφίες

 

Δημιουργήθηκε κατά παραγγελία βαθύπλουτου Ιάπωνα πελάτη!

 

 

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της MV Agusta F4Z στoν "τρε σικ" διαγωνισμό κομψότητας (Concours d'Elegance) Chantilly Arts & Elegance, όπου υπάρχει ακόμα και dress code, η εμβληματική ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες φωτογραφίες και ένα πρώτο δελτίο τύπου.

chantilly

Chantilly Arts & Elegance 2016 λοιπόν, κομψότητα...

dresscode

...dress code, απαγόρευση εισόδου σε σκύλους, πόρτα σε όποιον δεν ανταποκριθεί στο κομψό και πρέπων στιλ ντυσίματος, κι όλα αυτά προς τιμήν ακριβοθώρητων και ιδιαίτερων οχημάτων σε 4 και 2 τροχούς. Η έκθεση διοργανώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 (για 3η φορά) στην ονομαστή πόλη Chantilly, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.

mv agusta f4z 14

Εκεί θα δούμε την πρώτη σχεδιαστική απόπειρα σε 2 ττροχούς από τον Μιλανέζικο σχεδιαστικό όικο Zagato, την MV Agusta F4Z.

Το κοστούμι της F4Z σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ομάδα της Zagato, με ευγενή -γκουχ, γκουχ- υλικά. Αλουμίνιο και ανθρακόνημα δηλαδή.

Το συγκεκριμένο κοστούμι αποτελείται από ένα μικρό αριθμό μεγάλων επιφανειών. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό -σύμφωνα με το δελτίο τύπου της MV τουλάχιστον- που ξεχωρίζει τα συλλεκτικά οχήματα από τα οχήματα μαζικής παραγωγής.

Ορισμένα εξαρτήματα σχεδιάστηκαν ειδικά για την F4Z, εξαρτήματα όπως οι εισαγωγές αέρα, το ρεζερβουάρ, η μπαταρία και η εξάτμιση.

mv agusta f4z 4

"Για την MV Agusta, που ιδρύθηκε το 1945 από τον Domenico Agusta, η F4Z αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα συγκριτικά με τους παραδοσιακούς κανόνες της δημιουργίας custom μοτοσυκλετών, και σηματοδοτεί την είσοδο της φίρμας του Βαρέζε στην ελίτ κατηγορία των συλλεκτικών οχημάτων, φτιαγμένων κατά παραγγελία, προς έκφραση της μοναδικότητας, της αποκλειστικότητας και της επένδυσης σε αντικείμενα που αντέχουν στον χρόνο." Τρε σικ είπαμε.

mv agusta f4z 6

"Για την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Ugo Zagato το 1919, και ειδικεύθηκε από νωρίς στην κατασκευή διθέσιων sport αυτοκινήτων, η MV Agusta F4Z αντιπροσωπεύει μια παρέκκλιση από τον κόσμο του αυτοκινήτου, το παραδοσιακό πεδίο του οίκου."

Η ομάδα design του Zagato Atelier εργάστηκε για να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα που θα ερμήνευε το lifestyle (!) του πελάτη της, ενός νεαρού Ιάπωνα επιχειρηματία, προέδρου εταιρείας που ασχολείται με τη μόδα και τις εκδόσεις.

Whaaat?!!! Ε ναι. Η F4Z είναι παραγγελία ενός επιχειρηματία. Τώρα τα έχουμε δει όλα (μην λέμε όμως μεγάλες κουβέντες γιατί το μέλλον παραμένει γεμάτο εκπλήξεις).

mv agusta f4z 11

Ο συγκεκριμένος Ιάπωνας επενδυτής τρέφει αγάπη προς τις μοτοσυκλέτες των έιτις, όταν αγόρασε την πρώτη του μοτοσυκλέτα, την οποία και μετασκεύασε ο ίδιος -τι λες τώρα. Δεν ήθελε κάτι μοντέρνο, αλλά μια διαχρονική μοτοσυκλέτα που να...μπλα, μπλα, το δελτίο δεν έχει κάτι άλλο ενδιαφέρον να μας πει κι έτσι κι εμείς τελειώνουμε εδώ την περιγραφή μας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 18:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon