.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 14:07

MV Agusta TT by Deus ex Machina - Φωτό & Βίντεο

 

Εκπληκτικός φόρος τιμής στον Agostini

 

Με βάση ένα σύγχρονο MV Agusta Brutale 800 RR, ο γνωστός αμερικάνικος βελτιωτικός οίκος Deus δημιούργησε έναν απίστευτο φόρο τιμής στις vintage αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της ιταλικής φίρμας, που οδηγούσε ο θρύλος των αγώνων Giacomo Agostini την δεκεατία του 1970. Ιδού το Ago TT!

Η ίδια η MV Agusta ανέθεσε στην Deus να κατασκευάσει το υπέροχο Ago TT, ως ξεχωριστό φόρο τιμής στον κάτοχο 13 Παγκόσμιων Τίτλων και 10 Τίτλων στο IOMTT, μεταξύ 1966 και 1973, με την εμβληματική ιταλική φίρμα.

ago tt by deus 5

Η Deus αναφέρει πως οι αγωνιστικές MV Agusta εκείνων των χρόνων ήταν ταυτόχρονα οι πιο όμορφες αλλά και οι πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες σε πίστες και Road Racing διαδρομές. 

Προερχόμενος από την αεροπορική βιομηχανία, ο μεταλλουργός Primo Selotti ήταν υπεύθυνος για τα ρεζερβουάρ των MV Agusta, τα οποία ήταν επαναστατικά σε σχήμα, παρέχοντας απαράμιλλη αεροδυναμική αλλά και εργονομία, ώστε να "κουμπώνει" ιδανικά πάνω στη μοτοσυκλέτα ο αναβάτης.

ago tt by deus 6

Το Ago TT αναπαράγει το design των αγωνιστικών μοτοσυκλετών εποχής της MV Agusta, ενώ το ρεζερβουάρ αποτελείται από 7 διαφορετικά αλουμινένια κομμάτια. "Αυτό ήταν το δυσκολότερο ρεζερβουάρ που κατασκεύασα ποτέ, λόγω των αρνητικών καμπυλών από το πάνω μέρος προς τα πίσω" είπε ο Michael Woolaway, υπεύθυνος για τη δημιιουργία της μοτοσυκλέτας. "Το να δώσεις ανάλογη μορφή στο αλουμίνιο δίχως αυτό να τσαλακώσει είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το πρώτο ρεζερβουάρ πήγε στον κάλαθο των αχρήστων."

ago tt by deus 14

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο των vintage racing MV Agusta της δεκαετίας του 1970 ήταν οι πανέμορφες κούρμπες των εξατμίσεων, με τον Woolie (Woolaway) να τοποθετεί ένα σετ "μεγαφώνων" 27 ιντσών της Cone Engineering. "Για να τους δώσω τις σωστές καμπύλες, τις έκοψα σε 30 φέτες, και μετά τις κόλλησα και πάλι", λέει ο Woolie. Το κεραμικό φινίρισμα είναι μαύρο ματ, ενώ τα εσωτερικά των εξατμίσεων είναι της Roland Sands Designs.

ago tt by deus 15

Μιας και μιλάμε για αγωνιστική ρέπλικα, το Ago TT δεν διαθέτει προβολέα, ούτε φλας, ούτε πινακίδα. Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε μόνο για χρήση πίστας, και έτσι εξοπλίστηκε και με αγωνιστικά σλικ ελαστικά. "Η αίσθηση που σου δίνει κατά την οδήγηση είναι εκείνη μιας GP μοτοσυκλέτας. Σαν ακτίνα λέιζερ, ταχύτατη αλλά και πολύ ευέλικτη. Όταν τη δοκίμαζα στην πίστα, δεν ήθελα να επιστρέψω στα πιτς", δήλωσε ο Woolies.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Custom chromoly υποπλαίσιο
  • Χειροποίητο αλουμινένιο ρεζερβουάρ με vintage Monza τάπα
  • Χειροποίητη ουρά αλουμινίου που φιλοξενεί τα ηλεκτρονικά
  • Αλυσίδα 520
  • Όργανο της Scitsu
  • Χειροποίητες πλάκες από την Durelle Racing 
  • Μετασκευασμένες εξατμίσεις της Cone Engineering με εσωτερικά της RSD
  • Πίσω αμορτισέρ της Öhlins ειδικά κατασκευασμένο για την Ago TT
  • Slick ελαστικά της Pirelli
  • Διακόπτες και κλιπόν της Beringer
  • LSL κλιπ-ον της Spiegler 

  • Ποδωστήρια Rizoma
  • Φρένα της Beringer

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 14:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon