.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 08:55

MV Agusta Dragster RR LH 44 2016

 

Δια χειρός Lewis Hamilton

 

Ο Πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton, γνωστός οπαδός της MV Agusta, είναι συν-υπεύθυνος για το σχεδιασμό της ειδικής έκδοσης Dragster RR LH 44, καθώς για αρκετούς μήνες συνεργαζόταν με το Castiglioni Research Center, ώστε να δημιουργηθεί μια μοτοσυκλέτα με το δικό του γούστο.

Lewis Hamilton 44

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές εορταστικές / επετειακές εκδόσεις ακριβών Superbike, που αποτίουν φόρο τιμής σε κάποιον πιλότο της F1 (ο Ayrton Senna έχει την τιμητική του). Όμως τώρα, όπως τονίζει η MV, για πρώτη φορά στην ιστορία ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 έχει άμεση ανάμειξη στον σχεδιασμό μιας μοτοσυκλέτας.

Έτσι, η MV Agusta Dragster RR LH 44 είναι πραγματικά μοναδική, και κατά συνέπεια και συλλεκτική. Μη φανταστείτε πάντως πως Hamilton και MV έκοψαν και έραψαν. Εδώ δεν έχουμε μια custom μοτοσυκλέτα με δραστικές παρεμβάσεις, αλλά μια έκδοση με διαφορές σε χρώματα, αξεσουάρ και φινίρισμα.

MV DragsterRR Lewis Hamilton 30

Χρώματα και αξεσουάρ

Τα χρώματα και το μινιμαλιστικό γραφικό που απεικονίζει ένα πάνθηρα προέρχονται από το κράνος του Hamilton, ενώ το 44 είναι φυσικά ο αριθμός με τον οποίο αγωνίζεται ο Βρετανός πιλότος, και θα το βρείτε στο μπροστινό μέρος, στα πλαϊνά και στο κλειδί της μοτοσυκλέτας.

MV DragsterRR Lewis Hamilton 21

Τα έξτρα αξεσουάρ περιλαμβάνουν μια σέλα από Alcantara, αρκετά εξαρτήματα από Ergal (μανέτες, τιμόνι, τάπα ρεζερβουάρ και κάλυμμα τρόμπας φρένων), με ανοδιωμένο κόκκινο τελείωμα στα logo, τον σκελετό, τα μαρσπιέ και στις εντυπωσιακές ακτίνες των τροχών.

Η Dragster RR LH44 φοράει επίσης ρυθμιζόμενα κλιπόν, σε μαύρο ματ φινίρισμα, όπως και το πλαϊνό σταντ, το αλουμινένιο κομμάτι του πλαισίου και τα μαρσπιέ. Τα περισσότερα κομμάτια στο κοστούμι είναι από ανθρακόνημα, με ματ τελείωμα πλέξης 3Κ. Από carbon είναι τα φτερά, η ζελατίνα, το φιλτροκούτι και τα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας, η θερμική επένδυση της εξάτμισης, του κιβωτίου, και τα καλύμματα ψαλιδιού και γραναζιού. Για το τέλος, κάθε μοτοσυκλέτα θα φέρει αριθμημένη πλακέτα, και φυσικά την υπογραφή του Hamilton.


Αν τώρα νομίζατε πως η LH44 θα παραχθεί μόλις σε 44 κομμάτια, χάσατε, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, οπότε ο τελικός αριθμός παραγωγής φτάνει τις 244 μοτοσυκλέτες.

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 22:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MV Agusta Brutale 800 2016 MV Agusta Brutale: Μια ιστορική αναδρομή - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon