.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 10:12

KYMCO Like EV και Nice EV - Νέα ηλεκτρικά σκούτερ στην Intermot 2018

 

Δύο ακόμη προσθήκες στο δίκτυο Ionex

 

Η KYMCO παρουσίασε στην Κολωνία δύο καινούργιες προσθήκες στον Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό της στόλο, με τα New Like 110 EV και Nice 100 EV. Παραδόξως, αν και αμιγώς ηλεκτρικά, το όνομά τους περιλαμβάνει και μια αρίθμηση που θυμίζει κυβισμό, κάτι που δε γνωρίζουμε αν και τι συμβολίζει.

Η ουσία ωστόσο είναι πως πρόκειται για δύο νέα σκούτερ πόλης, των οποίων οι μπαταρίες εντάσσονται στο δίκτυο ανταλλαγής και φόρτισης Ionex, γεγονός που έχει την σημασία του καθώς η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα δίκτυο αυτόματων μηχανημάτων Ionex και έχει καλέσει και άλλους κατασκευαστές να φτιάξουν συμβατές μπαταρίες.

Η εμφάνιση δύο νέων μοντέλων στο πλαίσιο αυτό υποδηλώνει μια δέσμευση από την πλευρά της KYMCO στην πρόθεσή της να χτίσει ένα ευρύ δίκτυο, ειδάλλως δεν έχουν και πολύ νόημα σε χώρες δίχως επαρκή αριθμό αυτόματων πωλητών.

Elektro Scooter New Like 110 EV Ionex 11 1024x767

Το New Like EV είναι κατά την KYMCO το αντίστοιχο ενός σκούτερ 125 κυβικών, με απόδοση 4 ίππων (3 kW), αλλά και 12.6 κιλών ροπής. Ο συνδυασμός αυτών των αριθμών σε ένα όχημα 110 κιλών που δεν ενδιαφέρεται και πολύ για υψηλές τελικές το κάνει να ακούγεται ενδιαφέρον και σίγουρα σβέλτο στις τυπικές ταχύτητες πόλης.

Μπορεί να δεχτεί δύο μπαταρίες σε συρταρωτή θήκη στο πάτωμα, ωστόσο ακόμη δε γνωρίζουμε τη χωρητικότητα του κάθε στοιχείου και την αυτονομία που προσφέρει.

Επίσης το New Like EV διαθέτει Noodoe, το οποίο του επιτρέπει να μεταφέρει στην οθόνη του σκούτερ βασικά στοιχεία από το smartphone.

Kymco Nice 100 EV 1024x767

Αντίστοιχα, το Nice 100 EV είναι το ανάλογο των πενηνταριών σκούτερ πόλης, με κινητήρα 2 ίππων (1.5 kW), με τελική 45 km/h και βάρος 77 κιλών. Αυτό δε συνοδεύεται από Noodoe, ωστόσο οι μπαταρίες του αποθηκεύονται μερ ανάλογο τρόπο στο πάτωμα και είναι συμβατές με το δίκτυο Ionex.

Περιμένουμε να ανακοινωθούν από την KYMCO περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και το κατά πόσο πρόκειται να τα δούμε προς τα μέρη μας.

20180322A 0022

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon