.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 11:49

KTM SX – SX-F 2015

 

Παρουσιάστηκαν επίσημα

 

Μεγάλες αλλαγές έχουν τα νέα motocross μοντέλα της KTM για το 2015, σε σχέση με αυτά του 2014. Νέας κατασκευής πλαίσια, νέα γεωμετρία στον μοχλισμό της ανάρτησης και νέο μπροστινό σύστημα WP 4CS, είναι μόνο μερικές από αυτές.

Αλλαγές σε όλα τα μοντέλα


Όλα τα νέα μοντέλα Motocross της KTM, δίχρονα και τετράχρονα, διαθέτουν νέα πλαίσια τα οποία κατασκευάζονται με νέα μέθοδο αναφορικά με τους κάθετους σωλήνες που οδηγούν στον μοχλισμό και στα μαρσπιέ, ώστε να είναι πιο γερά, ενώ είναι και ελαφρύτερα κατά 60 γραμμάρια Τα πλαίσια είναι πλέον βαμμένα σε εργοστασιακό πορτοκαλί χρωματισμό που βλέπουμε και στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των ομάδων.
Ο μοχλισμός της ανάρτησης έχει νέα γεωμετρία για αύξηση της σταθερότητας και καλύτερη ισορροπία ενώ το σύστημα είναι ελαφρύτερο κατά 40 γραμμάρια.
Το μπροστινό σύστημα της ανάρτησης έρχεται ξανά από την WP και είναι το 4CS το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την χρήση στις Motocross μοτοσυκλέτες, και διαφέρει από αυτό των Enduro μοντέλων. Σίγουρα αυτό το μπροστινό σύστημα θα χρησιμοποιείται στις μοτοσυκλέτες που θα φτάσουν στην Αμερική, αλλά είναι άγνωστο αν θα το δούμε και στις ευρωπαϊκές εκδόσεις.

Συνέχεια βελτιώσεων

Αλλαγές έχουμε και στον άξονα του μπροστινού συστήματος που έχει διάμετρο 22mm από 26mm με μειωμένο βάρος, ο οποίος λόγω της αλλαγής του επιτρέπει στον μπροστινό τροχό να έρχεται 2 χιλιοστά κοντύτερα στα καλάμια του μπροστινού, για βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού τροχού κατά την οδήγηση. Οι νέες μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν και νέα προστατευτικά καλαμιών στο μπροστινό σύστημα, με ανοιχτή σχεδίαση, πιο εύκολα στην αντικατάσταση, ή στην συντήρηση.
Νέα είναι και τα γραφικά που χρησιμοποιούν τα νέα Motocross SX και SX-F 2015 με λευκά καπάκια ψυγείων και νέα αυτοκόλλητα. Στο αμορτισέρ, αλλάχθηκαν εσωτερικά οι ρυθμίσεις με νέες βαλβίδες, προκειμένου να ταιριάζουν με τον νέο μοχλισμό αλλά και το νέο μπροστινό σύστημα. Επιπρόσθετα, έχει μειωθεί κατά 4 χιλιοστά η διαδρομή το άξονα του εμβόλου, χωρίς όμως να μειωθεί η συνολική διαδρομή του αμορτισέρ, λόγω του νέου μοχλισμού. Νέα είναι και τα ελαστικά που έρχονται από την Dunlop και είναι τα GEOMAX MX52 για επίτευξη καλύτερης πρόσφυσης συνδυαστικά με τις αλλαγές στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις.
Τα μαύρα στεφάνια τροχών της Excel Takasago συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα των νέων KTM SX και SX-F, το πίσω γρανάζι μετάδοσης είναι ελαφρύτερο κατά 50 γραμμάρια, και όλες οι αλλαγές επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά πως η KTM συνεχίζει ακάθεκτη να βελτιώνει τα μοντέλα της χρόνο με το χρόνο.

Επιγραμματικά οι αλλαγές


Το 250 SX-F διαθέτει ελαφρύτερη καμπάνα συμπλέκτη με νέα ελατήρια για αυξημένη αντοχή, νέα O-ring στην τρόμπα λαδιού, όπως και στα 350 SX-F και 450SX-F. Στα δίχρονα, το 250 SX έχει νέα καμπάνα, ενώ το 85 SX χρησιμοποιεί νέο ελαφρύτερο κατά 500 γραμμάρια ψαλίδι, νέο οδηγό αλυσίδας και νέες βάσεις στήριξης για τα σωληνάκια φρένου, όπως και βελτιωμένο κύλινδρο, στην εισαγωγή καυσίμου, για αύξηση της απόκρισης στο άνοιγμα του γκαζιού.
Στο 65 SX, έχει δοθεί σημασία στην βελτίωση της καμπύλης απόδοσης με νέα χαρτογράφιση για ομαλότερη λειτουργία, διαθέτει επίσης νέο αμορτισέρ με νέες ρυθμίσεις εσωτερικά, το οποίο διαθέτει και αργή και γρήγορη συμπίεση. Το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί ανάλογα στις απαιτήσεις του νέου αμορτισέρ.

 Φωτογραφίες

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 20:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΤΜ EXC 2015 – Πρώτες φωτογραφίες! ΚΤΜ 1190 Adventure Tourer »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon