.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2025 10:54

KTM 490 Adventure 2027 – Πώς θα μπορούσε να είναι

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες των προηγούμενων εβδομάδων, άνοιξαν κουβέντα. Μπορεί η KTM να παρουσιάσει, τελικά, αυτή την νέα σειρά μοντέλων; Τι θα γίνει με τα 690 και τα 790;

Από τα τέλη Αυγούστου, με την αποκάλυψη κατασκοπευτικών φωτογραφιών με νέα μοντέλα KTM σε δοκιμές και έναν εντελώς νέο κινητήρα, ξεκίνησε και η σχετική... φιλολογία για το τι ετοιμάζεται. Είναι μία νέα σειρά 790; Είναι μία πλήρως νέα, σειρά 490; Και τι θα γίνει με τα προσφάτως ανανεωμένα 390, ή την «μεσαία» σειρά των 690; Πολλές απορίες, που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν απάντηση.

Μέχρι να δούμε ακριβώς τι ετοιμάζει η KTM, το ιταλικό μέσο Insella παρουσίασε την δική του πρόταση, για το πώς θα μπορούσε να είναι μία νέα KTM 490 Adventure. H μοτοσυκλέτα του γραφιστικού, που βλέπετε παραπάνω, μεγαλοδείχνει, η αλήθεια είναι. Αλλά, το υποθετικό αυτό νέο μοντέλο, θα μπορούσε να είναι άμεσα ανταγωνιστικό στο σημερινό Best Seller, CFMOTO 450MT.

Το γραφιστικό παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα με σαφή στοιχεία της Off-Road πλευράς του στο προσκήνιο, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, ώστε να υποστηρίζεται πλήρως ο dual-purpose χαρακτήρας μίας τέτοιας μοτοσυκλέτας. Προφανώς, δεν μπορούμε να μιλάμε για άμεση αντικατάσταση της 390 σειράς, που ανανεώθηκε με τυμπανοκρουσίες για φέτος, άρα το σενάριο 490 ως αντικαταστάτης της 390, πιθανώς αργεί, στα 2027 με 2028.

Ας μην αποκλείσουμε και μία άλλη περίπτωση – αυτή της πρόθεσης της KTM, να αντικαταστήσει τον κινητήρα της σειράς 690 με έναν νέο, δικύλινδρο εν σειρά, και την σχετική γκάμα μοντέλων. Αυτή, θα μπορούσε να έχει ξανά την ονομασία 690, είτε να δούμε κάποια έκπληξη, στην προσπάθεια της KTM να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Yamaha MT-07 και Tenere 700.

Προς το παρόν, πάντως, όλα δείχνουν ότι είναι νωρίς να καταλήξουμε σε κάποιο πιο «στιβαρό» συμπέρασμα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2025 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon