.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 16:26

KTM 250 SX-F Adamo Edition 2025 – Τιμώντας έναν πρωταθλητή

Για τον εορτασμό της νίκης του Andrea Adamo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 2023, η KTM αποκαλύπτει το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION. Μετά από μια υπέροχη πορεία προς τον τίτλο που σημείωσε τέσσερις νίκες στο MX και 19 επιπλέον βάθρα, η KTM γιορτάζει αυτή την επιτυχία εφαρμόζοντας μερικές πολύ ιδιαίτερες πινελιές σε μια μηχανή εμπνευσμένη από τη μοτοσυκλέτα που θα οδηγήσει ο Andrea Adamo το 2024 για να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του τίτλο MX2. (δελτίο τύπου)

Ήταν μια συγκινητική μέρα όταν ο Adamo κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM MX2 2023 στο Grand Prix της Ιταλίας, στον προτελευταίο γύρο της περασμένης σεζόν. Η εξασφάλιση του τίτλου στην έδρα του στο Maggiora Park σήμαινε ότι ο Ιταλός ολοκλήρωσε μια σταθερή πρώτη σεζόν ως αναβάτης Red Bull KTM Factory Racing, δίνοντας στην ομάδα τον 15ο τίτλο σε 20 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δέκατος διαφορετικός αθλητής που πέτυχε τη χρυσή πλάκα με το KTM 250 SX-F.

Με βάση αυτή την επιτυχία, το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION έχει στην καρδιά του το ίδιο ήθος READY TO RACE που συνοδεύει όλα τα μοντέλα KTM. Καθώς αυτή είναι η ADAMO EDITION, η KTM ήθελε να βεβαιωθεί ότι είχε πραγματικά αυτή την εργοστασιακή αγωνιστική αίσθηση. Το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION είναι μια ειδική έκδοση που προσφέρεται μόνο σε πελάτες στην ΕΕ. Παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες για να τιμήσει τον Andrea Adamo που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 2023. Προς τιμήν αυτού του ορόσημου, θα παραχθούν μόνο 80 μονάδες του KTM 250 SX-F ADAMO EDITION – ακριβώς όπως ο αριθμός 80 του Adamo.

Ξεκινώντας με την ολοκαίνουργια Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO) - η οποία είναι επίσης διαθέσιμη για ολόκληρη τη σειρά KTM SX-F και περιλαμβάνεται στα 2024 KTM 250 και 450 SX-F FACTORY EDIONS - αυτό το σύστημα δύο μερών προσφέρει τόσο ρύθμιση συμπεριφοράς κινητήρα όσο και προσαρμογή των ρυθμίσεων της ανάρτησης μέσω της εφαρμογής KTM connect, επιτρέποντας στους αναβάτες να ρυθμίζουν τις μοτοσυκλέτες ακριβώς όπως θέλουν να οδηγούν και να νιώθουν, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να βρουν την προτίμησή τους. Η επίσημη συνεργασία με το LitPro σημαίνει ότι οι αναβάτες μπορούν να βουτήξουν στην πιο βαθιά λεπτομέρεια για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις γραμμές αγώνων, τους χρόνους γύρου, την ταχύτητα, τη θέση του γκαζιού, το G-Force, την απόσταση άλματος και πολλά άλλα. Είτε οι αναβάτες το χρησιμοποιούν για να κυνηγήσουν έναν χρόνο γύρου, να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις τους ή απλώς να το συγκρίνουν με φίλους, η προσαρμογή και οι πληροφορίες που προσφέρονται είναι εύκολα προσβάσιμες στην εφαρμογή KTMconnect.

Για πρόσβαση στο ψηφιακό κιτ τύπου για τη νέα Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad κάντε κλικ ΕΔΩ.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION μοιάζει πολύ με την εμφάνιση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας της Adamo για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 2024. Το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION συνοδεύεται από ένα απίστευτα ιδιαίτερο αντικείμενο που είναι μια πλήρης μπροστινή μάσκα με την εμβληματική κόκκινη πινακίδα του κορυφαίου πρωταθλήματος με τον αριθμό αγώνα #80 του Adamo και την υπογραφή του ίδιου του Πρωταθλητή.

Καθώς αυτό το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία ξεχωριστά, είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό κομμάτι που οι οπαδοί της Red Bull KTM Factory Racing και της Adamo θα νιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια να έχουν και να μεταφέρουν το ποδήλατό τους. Η κόκκινη πινακίδα #80 θα περιλαμβάνει επίσης την υπογραφή του Andrea και η μοτοσικλέτα περιορισμένης έκδοσης θα συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό αυτοκόλλητο #80 για τοποθέτηση στους πίνακες αριθμών της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, εάν το επιθυμείτε.

Το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION έρχεται με τα ελαστικά Pirelli SCORPION MX 32 MID SOFT τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Όντας το ελαστικό που κερδίζει το πρωτάθλημα, είναι μια προφανής επιλογή. Προσφέροντας εξαιρετική πρόσφυση που εγγυάται τη μέγιστη μετάδοση ισχύος στο έδαφος, τα MX 32 παρέχουν επίσης την ακρίβεια και την αίσθηση που χρειάζονται για να βρείτε και να κρατήσετε τη γραμμή σας στις γωνίες λόγω της διάταξης των μπροστινών πλευρικών πόμολα. Με το ελαστικό που αναπτύχθηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους αγώνες μοτοκρός στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του MX2 World Champion Adamo, θα έχει τους αναβάτες να αισθάνονται ένα με το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION στην πίστα.

Το πλαίσιο και τα περιφερειακά KTM 250 SX-F ADAMO EDITION μοιράζονται τις βασικές λεπτομέρειες του αδελφού του, του KTM 250 SX-F FACTORY EDITION. Το πλαίσιο, που ζυγίζει 300 g λιγότερο από αυτό της τυπικής μοτοσυκλέτας, διαθέτει τις ίδιες ενημερωμένες βάσεις κινητήρα που επιτρέπουν βελτιστοποιημένη ευελιξία που έχει οδηγήσει σε βελτιωμένα χαρακτηριστικά στις στροφές. Η στρατηγική επανατοποθέτηση της περιστρεφόμενης μάζας εντός του πλαισίου επέτρεψε επίσης ένα καλύτερο κέντρο βάρους, προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσφυση και συμπεριφορά κατά του squat έξω από τις γωνίες. Το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION έρχεται επίσης με μια νέα ποδιά προστασίας ενισχυμένη με carbon, διασφαλίζοντας ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες επιτυχίες δεν αφήνουν καμία γρατσουνιά.

Ο κινητήρας των 250 κυβικών δεν είναι μόνο ελαφρύς στα 26,1 κιλά αλλά και εντυπωσιακά ισχυρός και φτάνει στο απίστευτο όριο στροφών των 14.000 σ.α.λ. Συμπληρώνει αυτή την ισχύ η εξάτμιση Akrapovič slip-on που διαθέτει κατασκευή από τιτάνιο για να συμμορφώνεται με την εξοικονόμηση βάρους και τη συγκέντρωση μάζας ως τα κύρια κριτήρια του KTM 250 SX-F ADAMO EDITION.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP διατηρεί τους αναβάτες σε βελούδινη επαφή με το έδαφος χάρη στο μπροστινό πιρούνι WP XACT 48 mm που προσφέρει προοδευτική και σταθερή απόσβεση 310 mm. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και το υδραυλικό σύστημα συμπλέκτη Brembo, θα αφήσουν επίσης τους αναβάτες χωρίς πρόβλημα να πάρουν το holeshot. Στο πίσω μέρος, η προηγμένη απόσβεση του πίσω αμορτισέρ WP XACT Το ng παρέχει ασυναγώνιστη πρόσφυση και απορρόφηση ενέργειας. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του μπροστινού πιρουνιού και του πίσω αμορτισέρ WP XACT είναι ότι και τα δύο ρυθμίζονται πλήρως στο χέρι, χωρίς να απαιτούνται εργαλεία.

Σταματώντας τα πράγματα, ο μπροστινός δίσκος 260 mm της Brembo και ο πίσω δίσκος 220 mm παρέχουν ανώτερη ισχύ πέδησης, με το υλικό της μανέτας του πίσω φρένου να είναι πλέον πιο άκαμπτο για να αντέχει τα μεγάλα χτυπήματα, χωρίς πρόβλημα. Ανθεκτικές, ισχυρές μαύρες ζάντες με πορτοκαλί κατεργασμένες πλήμνες CNC αντέχουν επίσης στις ακαμψίες του μοτοκρός και, με την ελαφριά κατασκευή τους, βελτιώνουν μόνο την απόδοση ακινητοποίησης, λόγω της μικρότερης περιστρεφόμενης μάζας.

Το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION είναι ένα σπάνιο κόσμημα που ανεβάζει το σύνθημα READY TO RACE στο επόμενο επίπεδο και η λίστα προδιαγραφών μιλάει από μόνη της.

Προδιαγραφές 2025 KTM 250 SX-F ADAMO EDITION:

Red Bull KTM Factory Racing CTG (Σεζόν αγώνων 2024)

H κόκκινη εμπρός μάσκα του νικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος περιλαβάνει το #80 και την υπογραφή στο πακέτο αγοράς

Αναβαθμισμένα σπόιλερ ρεζερβουάρ

Πορτοκαλί γυαλιστερό πλαίσιο ‘Factory’

Μονάδα συνδεσιμότητας Offroad & συμβατό μπροστινό φτερό

Ενημερωμένες, σκληρότερες ρυθμίσεις αναρτήσεων

Μπροστινό πιρούνι WP XACT AER 48 mm & πίσω αμορτισέρ WP XACT

Συσκευή Factory Racing Start

Factory Racing σέλα

Τιμονόπλακες Factory Racing

Factory Racing σετ προστατευτικών πλαισίου

Factory Racing μπροστινό προστατευτικό δίσκου φρένων (έκδοση carbon)

Factory Racing πλάκα ολίσθησης (έκδοση carbon)

Factory Racing σετ τροχών (μαύρο στεφάνι, μαύρες ακτίνες, πορτοκαλί πλήμνες, πορτοκαλί βίδες ακτινών)

Ημιπλευστός μπροστινός δίσκος φρένων

Ελαστικά Pirelli Scorpion MX32 Mid Soft

Πορτοκαλί πίσω γρανάζι

Αλυσίδα Golden Regina

Εξάτμιση Akrapovič “Slip-On Line”.

Κάλυμμα εξωτερικού συμπλέκτη Hinson

Αριθμός #80 στο πακέτο αγοράς

Αεριζόμενο κάλυμμα φιλτροκουτίου στο πακέτο αγοράς

Η τελευταία έκδοση της σειράς KTM SX-F είναι μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνική πλατφόρμα που θα αποτελέσει τη βάση των φιλοδοξιών πρωταθλήματος της Red Bull KTM Factory Racing. Οι δυνατότητες του KTM SX-F είναι αναμφισβήτητες και το μοντέλο μπορεί να υπερηφανεύεται για το DNA αμέτρητων νικών, βάθρων και τίτλων στα ανώτερα κλιμάκια του ανταγωνισμού motocross και supercross την τελευταία δεκαετία.

Έχετε το νου σας για το KTM 250 SX-F ADAMO EDITION σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους KTM τώρα: για να παραλάβετε, να κάνετε κράτηση ή να δοκιμάσετε τη μοτοσυκλέτα.

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το KTM.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 18:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon