.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 10:12

KTM 350 XC-F 2024 Factory Edition – Για τους απαιτητικούς του cross country

Η νέα «εργοστασιακή» αγωνιστική XC-F παρουσιάστηκε και είναι ένα κόσμημα με τροχούς. Κρίμα που δεν θα έρθει καθόλου Ευρώπη!

Η KTM παρουσίασε την νέα 350 XC-F 2024, για την αγορά της Αμερικής. Με πορτοκαλί χρώμα και λεπτομέρειες όπου μπορεί να πάει ο νους, η νέα XC-F Factory της KTM είναι το κατάλληλο εργαλείο, για τους αναβάτες που είναι απαιτητικοί τόσο σε αγωνιστική απόδοση, όσο και στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας τους.

Οι αναρτήσεις της νέας 350 XC-F 2024 ανήκουν στην σειρά WP XACT, με ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλιοστών και διαδρομή 300 χιλιοστών, που χρησιμοποιεί κλειστού τύπου φυσίγγια, αλλά και μεσαία βαλβίδα στο πιστόνι. Τόσο το πιρούνι όσο και το αμορτισέρ της μοτοσυκλέτας, είναι πλήρως ρυθμιζόμενα.

Το «κυρίως πιάτο», όμως, είναι στον εξτρά εξοπλισμό της ειδικής αυτής έκδοσης, Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για σιγαστήρα εξάτμισης τιτανίου της FMF Factory, που «κόβει» κιλά από την μοτοσυκλέτα αλλά βοηθά και σε καλύτερη απόδοση ροπής, από τον κινητήρα. Ακόμα, το εμπρός πιρούνι διαθέτει «συσκευή εκκίνησης», με δύο επιλεγμένες ρυθμίσεις (η γνωστή holeshot device που πλέον και το MotoGP χρησιμοποιεί, με ανάλογες λύσεις), επίσης υπάρχει νέο πίσω γρανάζι μετάδοσης, για μείωση του μη αναρτώμενου βάρους αλλά και της μάζας της μετάδοσης.

Επιπλέον, υπάρχουν τιμονόπλακες Factory κατασκευασμένες σε CNC από αλουμίνιο, αλλά και σετ τροχών Factory, με αλουμινένιες βίδες ακτινών και ανοδιωμένα κέντρα. Οι δίσκοι φρένων είναι τύπου «μαργαρίτα», με τον εμπρός να είναι πλευστού τύπου, με ανοδιωμένο αλουμινένιο κέντρο. Εμπρός υπάρχει και ανθεκτικό προστατευτικό κάλυμμα για τον δίσκο του φρένου, το οποίο δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί, για την αλλαγή του τροχού και την επισκευή του φρένου, σε συνθήκες αγώνων.

Στον συμπλέκτη χρησιμοποιείται προστατευτικό κάλυμμα Hinson, ενώ κάτω από τον κινητήρα υπάρχει η απαραίτητη ποδιά προστασίας. Η σέλα του αναβάτη, σε έντονο πορτοκαλί χρώμα, είναι της Selle Della Valle και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σχεδίαση στο κάλυμμα της, για αυξημένη πρόσφυση κατά την οδήγηση.

Το λιγουρευτήκατε; Δυστυχώς, η KTM δεν το προορίζει για την αγορά μας, ούτε καν για την αγορά της Ευρώπης.  

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon