.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 16:55

KTM 450 Rally Replica 2019

Σε 75 κομμάτια, όλα ήδη προπωλημένα!

Η ΚΤΜ παρουσίασε το βελτιωμένο για το 2019 450 Rally Replica μοντέλο της, που απευθύνεται στους αγωνιζόμενους Rally που θέλουν μια κορυφαία μοτοσυκλέτα, που να βασίζεται στο εργοστασιακό Rally bike των επίσημων αγωνιζομένων της πορτοκαλί φίρμας.

Η εξαντλητική αγωνιστική εμπλοκή και οι συνεχόμενες νίκες στο Dakar Rally, το διαρκές ψάξιμο του R&D της αυστριακής φίρμας, και οι κορυφαίοι επαγγελματίες αναβάτες Rally του κόσμου, ευθύνονται για την συνεχή εξέλιξη του 450 Rally Replica, και για το γεγονός πως για το 2019 ΚΑΙ τα 75 κομμάτια της μοτοσυκλέτας έχουν ήδη προπωληθεί!

Αυτό μεταφράζεται σε 26.000 ευρώ ΠΡΟ φόρων για έκαστη μοτοσυκλέτα. Η ΚΤΜ αναφέρει πως υπάρχει και πακέτο αγωνιστικής υποστήριξης με έξτρα κόστος.

Τι παίρνει κανείς με αυτά τα λεφτά; Την έκδοση για το ευρύ (ευρύ… λέμε τώρα) κοινό που θέλει μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα Rally σχεδόν (σχεδόν λέμε) πανομοιότυπη με τις μοτοσυκλέτες των Matthias Walkner, Toby Price και Sam Sunderland. 

02 KTM 450 RALLY REPLICA MY2019 right front

Ας δούμε τι αλλάζει στο μοντέλο του 2019.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 450 κ.εκ. με τον μονό εκκεντροφόρο είναι πιο δυνατός για το 2019, χάρη στη νέα κυλινδροκεφαλή, ενώ αυξημένη είναι η ανθεκτικότητα και βελτιωμένη η μετάδοση της μοτοσυκλέτας. Νέο είναι το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα (ECU), νέο και το σώμα του ψεκασμού.

Καινούργιο είναι το φιλτροκούτι, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα ηλεκτρικά και τη μπαταρία, βοηθώντας παράλληλα και στη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας -χαρακτηριστικό-κλειδί στο νέο design του Rally Replica.

Νέο είναι το πλαίσιο, δοκιμασμένο από τους εργοστασιακούς αναβάτες σε rally όπως το Dakar, προσφέροντας βελτιωμένη ευελιξία αλλά και αυξημένη σταθερότητα στο φρενάρισμα αλλά και στις υψηλές ταχύτητες.

03 KTM 450 RALLY REPLICA MY2019 left rear

Το ψαλίδι; Νέο κι αυτό, με ξανασχεδιασμένο μοχλικό και δουλεμένο αμορτισέρ. Μπροστά; Ένα κτηνώδες 48άρι WP XACT PRO (closed cartridge) με κορυφαία τεχνολογία κωνικής βαλβίδας, παρέχει βελτιωμένη πρόσφυση στις επιταχύνσεις, αλλά και αυξημένα όρια πριν τερματίσει η διαδρομή.

Νέο είναι φυσικά και το κοστούμι, με βελτιωμένη αεροδυναμική, αλλά και βελτιωμένη ορατότητα του αναβάτη πάνω από τον carbon πύργο των οργάνων. 

Τέλος, νέα είναι η πιο μαλακή σέλα, ξανασχεδιασμένα τα ρεζερβουάρ και νέα η εξάτμιση της Akrapovic.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 16:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon