.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 13:19

ΚΤΜ 450 SX-F Factory Edition 2018

 

Eκτεταμένη ανανέωση!

 

Την “Factory Edition” του KTM 450 SX-F παρουσίασε η KTM και τον ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς κατά την πάγια τακτική των Αυστριακών, το μοντέλο αυτό αποτελεί “προάγγελo” των αλλαγών για τα μοντέλα ευρείας παραγωγής του 2019.

Αρχίζοντας από το ατσάλινο πλαίσιο, αυτό είναι επανασχεδιασμένο, με ενίσχυση τις στιβαρότητας σε καίρια σημεία αλλά και προσδίδοντας χαρακτηριστικά ελεγχόμενης ελαστικότητας κατά τόπους προκειμένου να αποσβένονται κραδασμοί. Νέα προσέγγιση είχαμε και στο ψαλίδι με τα στελέχη να παραμένουν ίδια αλλά με μετατόπιση του άξονα του πίσω τροχού, κατά 5 χλστ. πιο πίσω.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στην περιοχή της κεφαλής του, με απότεριο σκοπό την μείωση του όγκου και του βάρους. Το αποτέλεσμα ήταν 450 γραμμάρια λιγότερα και 15 χλστ. μικρότερο ύψος για έναν κινητήρα πού ήταν ήδη εντυπωσιακά μαζεμένος σε διαστάσεις και ελαφρύς.

ktm 450 sxf factory edition 2018 4

Η πιο “κοντή” κεφαλή, επέτρεψε μια πιο κλειστή γωνία προσέγγισης του συστήματος εισαγωγής στον κύλινδρο, βελτιώνοντας τα ροϊκά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό, νέα είναι η αντιτριβική επίστρωση στους εκκεντροφόρους και στην καδένα, για πιο απρόσκοπτη λειτουργία. Στο πεδίο της ισχύος, οι άνθρωποι της KTM δεν επιδίωξαν την αύξηση της αλλά την ευρύτερη κατανομή της, κάτι το οποίο επιτευχθεί, μέσω του νέου συστήματος της εξάτμισης.

Τις αλλαγές στα μηχανολογικά, ολοκληρώνει η επανασχεδίαση όλου του συστήματος της μετάδοσης, με την συμμετοχή της Pankl στην διαδικασία, γνωστής για την κατασκευής μηχανικών εξαρτημάτων στην F1.

ktm 450 sxf factory edition 2018 8

Στις αναρτήσεις, το διαμέτρου 48s χλστ. AER πιρούνι της WP παραμένει, ωστόσο αυτό φέρει νέα εργοστασιακά settings προκειμένου να συνεργάζεται καλύτερα με το νέο πλαίσιο. Νέες είναι οι τιμονόπλακες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με κατεργασία σε CNC μηχανή και παρουσιάζονται ενισχυμένες, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τα φορτία που προκύπτουν από μεγαλύτερη αντοχή του πλαισίου στις διαμήκεις παραμορφώσεις.

Το πίσω αμορτισέρ με την σειρά του, αποκτά και αυτό νέες εργοστασιακές ρυθμίσεις και νέο έμβολο, στοιχεία που βελτιώνουν την λειτουργία του.

ktm 450 sxf factory edition 2018 1

Τέλος, υπάρχει μια αναθεώρηση της όλης σχεδίασης, με κύριο στόχο την βελτίωση της εργονομίας και ειδικότερα την “επιπέδωση” των σημείων επαφής του σώματος του οδηγού με την μοτοσυκλέτα για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη αίσθηση. Για αυτό τον λόγο, η θέση των ψυγείων έχει αλλάξει, με τις μονάδες να τοποθετούνται πιο χαμηλά κατά 12 χλστ. και υπό κλίση.



Τεχνικά χαρακτηριστικά



Κινητήρας: 4T Moνοκύλινδρος
Χωρητικότητα: 449,9 κ.εκ.
Διάμετρος Χ Διαδρομή: 95 Χ 63,4 χλστ.
Συμπίεση: 12,7:1
Εκκίνηση: Μίζα
Τροφοδοσία: Hλεκτρονικός Ψεκασμός Keihin , 44 χλστ. διάμετρος σώματος

Πλαίσιο: Ατσάλινο κλειστό
Υποπλαίσιο :Αλουμινίου, αφαιρούμενο
Ανάρτηση μπροστά: WP USD AER 48 χλστ.
Διαδρομή: 310 χλστ.
Aνάρτηση πίσω: Mονό αμορτισέρ WP με μοχλισμό
Διαδρομή: 300 χλστ.
Φρένα μπροστά: Δίσκος 260 χλστ.
Φρένα πίσω: Δίσκος 220 χλστ.
Ελαστικό / τροχός μπροστά: 80/100-21” / 1.60 X 21”
Ελαστικό / τροχός πίσω: 120/90-19” / 2.15 X 19”

Γωνία κάστερ: 26,1 μοίρες
Offset: 22 χλστ.
Μεταξόνιο: 1.485 χλστ. +/- 10 χλστ.
Απόσταση από το έδαφος: 375 χλστ.
Ύψος σέλας: 950 χλστ.
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 7 λίτρα
Βάρος: 100,6 κιλά (έτοιμο για αγώνα, χωρίς καύσιμο)  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 790 Adventure R 2019 - Spy Pics & Video! KTM 1290 Super Duke GT - Spy Pics »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon