.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 09:36

KTM 390 Adventure 2018 - Οι πρώτες Spy Pics

 

Η κατηγορία των μικρών Adventure παίρνει φωτιά!

 

Μετά την αποκάλυψη των BMW G 310 GS, του Kawasaki Versys-X 300 και του Suzuki V-Strom 250 στην EICMA 2016, σειρά παίρνει η ΚΤΜ με το επερχόμενο ΚΤΜ 390 Adventure που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην επόμενη EICMA. Μέχρι τότε, ιδού οι πρώτες "κατασκοπικές" φωτογραφίες από τις δοκιμές του.

Είναι λίγο όπως λέει η βρετανική παροιμία: “περιμένεις μια ώρα για το λεωφορείο, και ξαφνικά έρχονται 3 την ίδια στιγμή”. Κάπως έτσι έγινε και με τα μικρά Adventure bikes. Το κοινό τα ζητούσε και τα περίμενε τόσο καιρό, και ξαφνικά έσκασαν όλα μαζί.

Όσον αφορά το 390 Adventure, από τη μία θα μπορούσε να ψέξει κανείς την ΚΤΜ πως “άργησε”, από την άλλη, με την καθυστέρηση της αυτή, η αυστριακή εταιρεία μπορεί να εξετάσει διεξοδικά τον ανταγωνισμό, κάνοντας κίνηση ματ όταν έρθει η στιγμή της δικής της παρουσίασης.

Όπως και να έχει το μικρό Adventure μοντέλο των “πορτοκαλί” δείχνει να έχει χαλαρά το πάνω χέρι ακόμα και πριν φτάσει η ώρα να το δούμε στην τελική του μορφή.

Καταρχάς η βάση του (αλλά και η εμφάνιση του) είναι σαφώς η πιο πολεμική όλων, όπως και στις υπόλοιπες 2 μικρές κατηγορίες (Sport & Naked), καθώς η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 390 Duke / RC 390 με απόδοση κοντά, ή και λίγο πάνω από τους 40hp, και τα κορυφαία περιφερειακά των 2 αυτών μοτοσυκλετών -πλαίσιο χωροδικτύωμα, αλουμινένιο ψαλίδι, ψηφιακά όργανα, WP αναρτήσεις, φρένα της Bybre (By Brembo), καθώς φυσικά και ABS που θα απενεργοποιείται.

Στις νέες “κατασκοπικές” φωτογραφίες βλέπουμε το 390 Adventure να διαθέτει διαφορετικά καπάκια κινητήρα από τα Duke / RC, και ακόμα πιο στιβαρό, κτηνώδες ψαλίδι.

Η εμφάνιση είναι σκληροπυρηνική Adventure, σε βαθμό που πλησιάζει τα.... enduro και από κάποιες γωνίες θυμίζει ακόμα και... Rally bike. Μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, προστατευτικά καλαμιών στο ανάποδο πιρούνι, ψηλό (!) φτερό μπροστά, χούφτες στο τιμόνι, τελικό εξάτμισης ψηλά τοποθετημένο, και μεταλλική ποδιά στον κινητήρα!

Ο μπροστινός τροχός είναι μεγάλος, και μένει να δούμε αν το 390 Adventure θα φέρει 19άρη τελικά ή τροχό 21 ιντσών. Φυσικά οι τροχοί είναι ακτινωτοί.

Το KTM 390 Adventure δείχνει όσο σκληροτράχηλο το θέλαμε, και δεν μπορούμε να περιμένουμε να το δούμε στην τελική μορφή του!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 09:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM RC16: Στην παραγωγή το 2018 KTM 790 Duke. Το νυστέρι - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon