.
Κατηγορία Italjet
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 16:04

To Italjet Dragster 125/200 έρχεται στην Ελλάδα!

Μέσω του αυστριακού KSR Group το νέο ιταλικό σκούτερ ανοίγει πανιά για Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία.

Με ένα σύντομο δελτίο Τύπου ο αυστριακός όμιλος KSR Group - που εκπροσωπεί σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές τις Benelli, Brixton, CF Moto, Lambretta, Malaguti, Niu, Royal Enfield, Sur-Ron – ανακοινώνει πως συμφώνησε με την Italjet Sp.A. για τη διανομή του Dragster 125/200 σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία.

Το νέο Dragster διατίθεται σε δύο εκδόσεις 125 και 200 κυβικών εκατοστών, αμφότερες συμβατές με τις προδιαγραφές Euro 5, και η διαθεσιμότητά τους ανακοινώνεται πως θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο 2020.

Στην Ιταλία η τιμή του είναι ήδη αλμυρή, ξεκινώντας από τα €5,100 για το 125, ενώ το 200 κοστίζει €5,400. Κατ’ αναλογία η τιμή στην Ελλάδα εκτιμάται πως θα είναι υψηλότερη, αφενός λόγω ΦΠΑ (24%, αντί του ιταλικού 22%), ενώ διαφορές ενδεχομένως να προκύπτουν και από τους λοιπούς φόρους (τέλη ταξινόμησης κ.ο.κ.).

Παρόλα αυτά, η συλλεκτική Limited Edition – η πρώτη παρτίδα Dragster με ξεχωριστή βαφή που θα παραδοθεί όταν ξεκινήσει η παραγωγή – οι προπαραγγελίες του άνοιξαν μετά την παρουσίαση του στην έκθεση EICMA 2019 τον περασμένο Νοέμβρη και έχει ήδη ξεπουλήσει την περιορισμένη παραγωγή του.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα αντιπροσωπεύσει την Italjet στην Ελλάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και η άφιξη του KSR Group με ελληνική θυγατρική εταιρεία. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε στη χώρα μας και τα σκούτερ και μοτοσυκλέτες της αυστριακής KSR Moto, αλλά και της Malaguti που προσπαθεί να ξαναστηθεί στα πόδια της με φρέσκα μοντέλα.

Κατά το γράμμα του δελτίου Τύπου και μετά την προσθήκη της Ελλάδας στη λίστα με τους συνεργάτες της Italjet στην Ευρώπη, όλα δείχνουν πως επίκειται άφιξη των Αυστριακών στη χώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσε να προκύψει συνεργασία με κάποια υπάρχουσα εταιρεία, όπως ήδη συμβαίνει με αρκετές από τις μάρκες του KSR Group, που διατίθενται στην Ελλάδα μέσω τριών διαφορετικών αντιπροσώπων – Motoway (Benelli), Muvus (CF Moto, Lambretta, Niu, Royal Enfield), TEOMOTO AE (Brixton).

Italjet Dragster 125/200

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon