.
Κατηγορία Indian
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 17:41

Indian FTR x 100% R Carbon 2024

Συλλεκτικά όνειρα σε μπλε ανθρακόνημα γαρνιρισμένα με Öhlins και Akrapovič.

Η Indian παρουσιάζει μια πολύ ξεχωριστή ειδική έκδοση της FTR R Carbon σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού 100%.

Το πρώτο που ξεχωρίζει στην Indian FTR x 100% R Carbon είναι το μπλε ανθρακονημάτινο ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ από το ίδιο υλικό είναι επίσης κατασκευασμένο το καβούκι του προβολέα, το κάλυμμα ουράς και το μπροστινό φτερό της μοτοσυκλέτας, κάνοντας μιαν έντονη αντίθεση με το λευκό πλαίσιο.

653a610966860

Όπως και η μοτοσυκλέτα στην οποία βασίζεται, η FTR x 100% R Carbon εξοπλίζεται με αναρτήσεις της Öhlins με το αμορτισέρ να φορά ένα μαύρο ελατήριο ειδικά για την περίσταση, ενώ η εξαγωγή του κινητήρα ανατίθεται σε ένα ζευγάρι μαύρων τελικών Akrapovič από τιτάνιο και ανθρακόνημα.

Ο δικύλινδρος V κινητήρας των 1,203 cc αποδίδει 123.4 hp ισχύος και 12 kgm ροπής σε τρεις διαφορετικές ride modes (Rain, Standard, Sport), τα ακτινικά φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo, ενώ η στρογγυλή οθόνη αφής διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και τη σουίτα RIDE COMMAND που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης.

653a659140dd4

Μόλις 400 FTR x 100% R Carbon θα κατασκευαστούν για όλον τον κόσμο και εξ αυτών μόνο οι 150 προορίζονται να εξαχθούν από τις ΗΠΑ, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε γι' αυτή τη συλλεκτική μοτοσυκλέτα καλό θα ήταν να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία με τον συνεργάτη Indian που σας εξυπηρετεί για να κλείσετε μια όσο προλαβαίνετε.

Παράλληλα με την FTR x 100% R Carbon λανσάρεται και μια πλήρης σειρά ρουχισμού Indian Motorcycle x 100%, με ρούχα, καπέλα, γυαλιά και άλλα αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες.

Η αγορά κάθε Indian FTR x 100% R Carbon θα συνοδεύεται και από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Indian Motorcycle x 100%, με τον κάθε ιδιοκτήτη να επιλέγει από τρία διαθέσιμα σχέδια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 17:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon