.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 15:32

Honda CBR1000RR 2017 - Νέες πληροφορίες

 

Πιο δυνατό, πιο ελαφρύ, τίγκα στα ηλεκτρονικά

 

Η βρετανική εφημερίδα MCN υποστηρίζει πως το Honda CBR1000RR του 2017 θα έχει πολύ εκτενέστερες αλλαγές από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αν αυτό όντως ισχύει, τότε οι φαν των Superbike αλλά και της Honda θα έχουν λόγο για πάρτι την επόμενη χρονιά.

Μέχρι πρότινος όλοι πίστευαν πως η Honda θα προχωρήσει σε μια συντηρητική αναβάθμιση του CBR1000RR, με Euro4 και αισθητικές αλλαγές περιορισμένης κλίμακας.

Τώρα όμως, η MCN αναφέρει πως νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτενέστατες αλλαγές, που θα απογειώσουν το CBR για να το φέρουν και πάλι στην κορυφή της κατηγορίας.

Οι πληροφορίες αυτές, πέρα από τις προδιαγραφές Euro4 και την αισθητική αναβάθμιση κάνουν λόγο για μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ιπποδύναμη, πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων αλλά και ηλεκτρονικές ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins!

cbr1000rr 2017 1

Πατέντες της Honda δείχνουν ένα ολοκαίνουργιο φιλτροκούτι για μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά και ροπή.

Πόσο μεγαλύτερη ιπποδύναμη; Μμμ... όχι πολλή -πάντα σύμφωνα με τις φήμες. Η MCN μιλάει για μόλις 5 έξτρα άλογα, δηλαδή 180 hp, +5 αλόγατα πάνω από τα 175 του προηγούμενου μοντέλου. Αυτό δεν θα ανησυχήσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές που ήδη δηλώνουν έως και 200 άλογα για τις Superbike τους, αν και μαζί με το μικρότερο βάρος (οι ίδιες πηγές μιλάνε για 8 λιγότερα κιλά) θα δώσει φρέσκο αέρα στη λεπίδα φωτιάς της Honda.

cbr1000rr 2017 3

Πέρα από το νέο φιλτροκούτι, και το νέο αεραγωγό για το Ram-Air, το CBR1000RR θα έχει νέο ψεκασμό, και φουλ ηλεκτρονικό πακέτο από την Bosch. Θα έχει άραγε κλισιόμετρα και επιταχυνσιόμετρα (ή ακόμα και μονάδα IMU) η νέα μοτοσυκλέτα, ή θα δούμε μόνο συμβατικά συστήματα ABS & Traction Control, που δεν αλλάζουν τη λειτουργία τους όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση; Οι πηγές της MCN απαντούν καταφατικά ως προς την IMU, και στον έλεγχο της κινητικής κατάστασης του CBR1000RR σε 6 άξονες, ναι λένε και στη χρήση Cornering ABS και TC που θα αλλάζει τη λειτουργία του ανάλογα με την κλίση, ναι και στη χρήση συστήματος ελέγχου της σούζας.

Το μεγάλο νέο έρχεται με τη φήμη πως θα δούμε το CBR1000RR να εξοπλίζεται με ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins, σε μια έκδοση ακόμα πιο προηγμένη από εκείνη που χρησιμοποιεί το Panigale της Ducati.

Τέλος, η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας αναμένεται αρκετά ριζοσπαστική, στα πρότυπα του νέου CBR250RR που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα σε έκδοση παραγωγής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 20:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon