.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 13:52

Honda NC 750X 2016

 

Νέα εμφάνιση και βελτιώσεις

 

 

Η Honda προχωράει σε αναβάθμιση στο NC 750X, δίνοντας του μία πιο adventure μορφή. Από το 2012 που παρουσιάστηκε ως 700 κυβικά εκατοστά, για να βελτιωθεί το 2014 σε 750, το NC ποτέ δεν ήταν τόσο ''χωμάτινο''.

Βελτιώσεις και LED

Πλέον, η μεγαλύτερη ζελατίνα προσφέρει καλύτερο προστασία από τον αέρα, όντας 70 χιλιοστά ψηλότερη, προστατεύοντας τον αναβάτη καλύτερα, και μειώνοντας παράλληλα τους στροβιλισμούς. 

Το μπροστινό τμήμα του fering είναι επίσης νέο, φαρδύτερο, για καλύτερη προστασία, ενώ πλέον διαθέτει φανάρι LED, όπως και στο πίσω μέρος.
Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, DCT - Dual Clutch Transmission έχει βελτιωθεί με νέο software για πιο απαλή λειτουργία, στα ανοίγματα και κλεισίματα του γκαζιού. Υπάρχουν πλέον τρία προγράμματα επιλογής στο S - Sport για αλλαγές ταχυτήτων στο mode AT - Automatic Transmission, ενώ στο πρόγραμμα MT - Manual Transmission mode, έχει μεταφερθεί σε ψηλότερες στροφές ο κόφτης περιορισμού.

Η πίσω ανάρτηση διαθέτει πλέον και σύστημα προφόρτισης ελατηρίου, ενώ στο μπροστινό σύστημα, συναντάμε το αμορτισέρ της Showa με σύστημα Dual Bending Valves (SDBV). Ένα νέο τελικό εξαγωγής μειώνει το βάρος και αφήνει περισσότερο θόρυβο στην ατμόσφαιρα, ενώ η έκδοση με το κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχει ελαφρύτερο συμπλέκτη.
Αλλαγές έχουμε και στον αποθηκευτικό χώρο, στην θέση του ρεζερβουάρ, όπου πλέον χωράει ένα λίτρο περισσότερο, φτάνοντας στα 22, ενώ διαθέτει και έτοιμες υποδοχές για τοποθέτηση tank bag.

... Ανάλογα την διάθεση!

Νέο είναι το πάνελ με οθόνη LCD που περιλαμβάνει οδόμετρο, ένδειξη ταχύτητας, ταχύμετρο, δείκτη καυσίμου, αλλά και ένδειξη θερμαινόμενων γκριπ, όπως και την ρύθμιση του S Mode σε τρία στάδια - για το μοντέλο DCT.

Το χρώμα του στροφομέτρου μπορεί να αλλάξει σε 9 διαφορετικά εύκολα, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί να αλλάζει ανάλογα με την σχέση στο κιβώτιο, τις στροφές του κινητήρα ή τα riding modes - για το μοντέλο DCT.
Υπάρχουν επιλογές ECO και SHIFT στην περίπτωση που ο αναβάτης επιλέξει ένα μόνο χρώμα, για το μοντέλο DCT. Η ρύθμιση ECO εμφανίζει την οθόνη σε ελαφρύ μπλε χρώμα, αν οδηγάς οικονομικά, ενώ η SHIFT, το αλλάζει σε πορτοκαλί, αν ο αναβάτης ξεπεράσει τις στροφές που έχει ορίσει ο αναβάτης.

Ένα νέο κλειδί συνεργάζεται με το σύστημα Honda Ignition Security System - HISS, και αν το ID chip δεν ταιριάζει με αυτό του κινητήρα, - της μονάδας ECU, τότε ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά.
Το νέο NC750X θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρωματισμούς, Matt Pearl Glare White, Candy Arcadian Red, Sword Silver Metallic, Matt Gunpowder Metallic, Glint Wave Blue Metallic.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Video

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 21:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB 500X 2016 Honda City Adventure Concept 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon