.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 02:03

Honda CRF 250R / CRF 450R 2012

 

Με σημαντικές βελτιώσεις!

 


Οι επιτυχημένες μοτοσυκλέτες motocross της Honda είναι οι πρώτες που εμφανίζονται επίσημα για το 2012. Όσο και αν περιμέναμε να είναι ίδιες χωρίς διαφορές, όπως τα μοντέλα 2010 – ‘111, αλλά και λόγω της πολιτικής που ακολουθούν τελευταία οι εταιρίες, η Honda τολμάει και βάζει το μαχαίρι βαθιά. Όχι τόσο στο 450 το οποίο βελτιώθηκε στα σημεία, όσο στο 250 το οποίο έχει πολλές διαφορές από το μοντέλο 2011.

CRF250R: Μοναδική δύναμη και ελαστικότητα κινητήρα

Στην προσπάθεια να βελτιώσει απλά το μικρό της τετράχρονο CRF 250R, η Honda προχώρησε σε αρκετές αλλαγές που το διαφοροποιούν σημαντικά από το μοντέλο 2011.
Η βασική δουλειά έγινε στον κινητήρα, με την κεφαλή να είναι τελείως νέας σχεδίασης. Σχεδιάστηκαν εκ νέου η εισαγωγή καυσίμου μείγματος και η εξαγωγή, ενώ τοποθετήθηκε νέος εκκεντροφόρος. Η σχεδίαση των βαλβίδων εξαγωγής άλλαξε επίσης και όλο αυτό έγινε για καλύτερη απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές περιστροφής.
Το σώμα του ψεκασμού έγινε πιο επιθετικής σχεδίασης για αύξηση της ταχύτητας του μείγματος για ροπή στις χαμηλές στροφές και βελτίωση της καμπύλης σε κείνο το σημείο.
Ο στρόφαλος δέχτηκε ειδική επεξεργασία ώστε να σκληρύνει και να αυξήσει έτσι την αξιοπιστία. Ο κινητήρας αυτός πλέον είναι ο 3ης γενιάς που χρησιμοποιείται στο CRF 250R, είναι Unicam και ελαφρύς, ενώ δεν χρησιμοποιεί μπαταρία για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ψεκασμού.
Για βελτίωση της απόδοσης άλλαξε η χωρητικότητα σε όγκο του τελικού εξαγωγής, το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές θορύβου χωρίς να μειώνει την απόδοση του κινητήρα.

Επεμβάσεις όμως είχαμε και στο πλαίσιο και τα περιφερειακά αυτού.
Στην πίσω ανάρτηση άλλαξε ο μοχλισμός, Pro-Link, για αύξηση της προοδευτικότητας και βελτιωμένο έλεγχο στα πολλά χιλιόμετρα.
Στο αμορτισέρ όπως και στο μπροστινό σύστημα, υπάρχουν πλέον νέες εσωτερικές ρυθμίσεις για σταθερότητα και εμπιστοσύνη στον αναβάτη.
Φαρδύτερα είναι τα μαρσπιέ και μακρύτερα για καλύτερο πάτημα του αναβάτη, τα οποία βιδώνουν με νέα βίδα, για μείωση βάρους.
Νέας σχεδίασης όμως είναι και η μανιβέλα, για ευκολότερο ξεκίνημα.
Η βελτιωμένη σταθερότητα που δείχνουν τα Honda τα τελευταία χρόνια προχωράει ένα βήμα μπροστά με το νέο ελαφρύτερο stabilizater τιμονιού, το οποίο προδίδει χαρακτηριστικά σταθερότητας ακόμη και στα πιο δύσκολα εδάφη
Επιπρόσθετα, για  την νέα χρονιά το CRF 250R θα φέρει νέα γραφικά, πιο αεροδυναμικά και στα αγωνιστικά πρότυπα της Honda.

CRF 450R – Η μεγάλη motocross της Honda που συνεχίζει να πρωταγωνιστείΛιγότερες αλλαγές επιφύλασσε η Honda για το μεγάλο της motocross, CRF 450R. Οι βελτιώσεις που έχει για την νέα χρονιά αφορούν κυρίως στο πλαίσιο, και την σταθερότητα που αυτό δίνει στον αναβάτη.
Έτσι, οι αναρτήσεις δέχτηκαν νέες εσωτερικές ρυθμίσεις, τόσο στο μπροστινό σύστημα, όσο και στο αμορτισέρ για σταθερότητα. Για ενίσχυση της τελευταίας, σκλήρυνε το υλικό κατασκευής των εξωτερικών καλαμιών του μπροστινού συστήματος, για μείωση των ελαστικοτήτων σε προσγειώσεις από άλματα, ή ανωμαλίες, κάτι που θα επιφέρει και ακριβέστερη τοποθέτηση του τροχού εκεί που θέλει ο αναβάτης.
Επιπρόσθετα, στο μπροστινό σύστημα τοποθετήθηκαν σκληρότερα ελατήρια για τους προαναφερθείς λόγους.
Στο πλαίσιο, οι αλλαγές που έγιναν αφορούν και στα φαρδύτερα και μακρύτερα μαρσπιέ με ελαφρύτερη βίδα συγκράτησης, όπως στο 250, αλλά και το βελτιωμένο stabilizater τιμονιού για σταθερότητα.
Ο νέος οδηγός αλυσίδας για αντοχή από τα χτυπήματα στις άγριες συνθήκες των αγώνων.
Τα νέα γραφικά, με πιο αγωνιστική “αιχμηρή” σχεδίαση, συμπληρώνουν το πακέτο του Honda CRF 450R, το οποίο στον κινητήρα δεν δέχθηκε καμία αλλαγή.

Στατικές φωτογραφίες


Οδηγικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Vision 110 2012 Honda GL 200 Tiger »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon