.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 13:29

Honda - Ετοιμάζει νέο τετράροδο scooter;

Με τροχούς που πλαγιάζουν!

 

Είδαμε πρόσφατα από την Honda να παρουσιάζει μία τρίτροχη παραλλαγή για το NC 750 με την κωδική ονομασία D3, στα σαλόνια μοτοσυκλετών. Πλέον, με την Yamaha να έχει ήδη ακολουθήσει τον δρόμο που άνοιξε η Piaggio με τα MP3, με το Tricity, είναι μία λογική κίνηση να ακολουθήσει και η Big H, πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παρακάτω: Ακολουθώντας τον δρόμο των γαλλικών scooter Quadro, με τέσσερις τροχούς!
Ήδη κυκλοφορούν στο internet σχέδια που δείχνουν ένα τέτοιο scooter στα χνάρια του Quadro 4, με τους τροχούς να πλαγιάζουν και αυτοί κατά το στρίψιμο, τόσο μπροστά, όσο και πίσω.
Η διαφορά είναι πως η Honda δεν θα κινηθεί σε επίπεδα μικρών scooter προς το παρόν, αλλά ετοιμάζεται να κάνει το βήμα της σε μεγαλύτερα κυβικά. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του NC 750 για να δημιουργήσει μία τετράτροχη μοτοσυκλέτα - την έχει προλάβει βέβαια η Yamaha εδώ με ένα πρωτότυπο το 2012!
Ο ιαπωνικός κολοσσός όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον κινητήρα του CB650F για να ''χτίσει'' την νέα της μοτοσυκλέτα - scooter, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παραγωγή των μοτοσυκλετών.
Οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι τύπου γέφυρας τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω, με αμορτισέρ που θα επιτρέπουν το πλάγιασμα των τροχών ώστε να χρησιμοποιούνται κανονικά ελαστικά μοτοσυκλέτας.
Με το βάρος μίας τέτοιας κατασκευής να φτάνει κοντά στα 300 κιλά, φαίνεται ότι ο κινητήρας του CBR 650 F με τα 87 άλογα ίσως είναι καλύτερη περίπτωση για να υπάρχουν και κάποιες επιδόσεις.
Όπως και να έχει, ο χάρτης των μοτοσυκλετών - scooter, δείχνει να διαμορφώνεται αρκετά τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB 750 Four Concept Honda RC213V-S 2016 - Κατοχυρώθηκε η πατέντα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon