.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 14:19

Αυτό είναι το Honda των 700 ευρώ που δύσκολα θα έρθει Ελλάδα

Μοτοσυκλέτα σε τιμή... ποδηλάτου, για άλλες πραγματικότητες του πλανήτη.

Η γκρίνια για τις τιμές των μοτοσυκλετών στην χώρα μας, εν μέρει είναι δικαιολογημένη -όχι τόσο για τις τιμές τις ίδιες, καθότι έχουν πολύ σοβαρούς λόγους που αυξάνοντα, αλλά για την αγοραστική δύναμη μας που δεν ζει τις καλύτερες στιγμές της. Που να δείτε και τι γίνεται σε άλλες αγορές, όπως ίσως ξέρουν όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα της μοτοσυκλέτας.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε είναι η Honda Shine 100, που διατίθεται στην αγορά της Ινδίας ως η πιο προσιτή μοτοσυκλέτα της μάρκας στην χώρα. Η τιμή της είναι απίστευτα χαμηλή, για τα δεδομένα της «ευρωπαϊκής» μας χώρας, αφού ανέρχεται στα... 724 ευρώ (64.900 ινδικές ρουπίες). Ο κινητήρας της είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος στα 98,9 κ.εκ. που αποδίδει 7,2 ίππους και ροπή στα 8 Nm. Απλούστατη στην σύλληψη και στην εκτέλεση, η Honda Shine 100 έχει βάρος μόνο 99 κιλά, έχει μια μεγάλη σέλα ύψους 786 χιλιοστών από το έδαφος. Το μοντέλο φέρει δισκόφρενο εμπρός και ταμπούρο πίσω. Ενώ η αλυσίδα της τελικής μετάδοσης είναι πλήρως καλυμμένη και προστατευμένη από το περιβάλλον. Οι αναρτήσεις είναι όσο πιο απλές γίνεται: Τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω.

Φυσικά, η Shine 100 είναι ένα προϊόν της πατρίδας της, όπου οι μοτοσυκλέτες είναι το κύριο μέσο μετακίνησης για εκατομμύρια εκατομμυρίων ανθρώπων και η κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ινδίας απέχει πολύ από τα δικά μας. Θα θέλαμε, πιστεύετε, τέτοιες επιλογές μοτοσυκλετών στην χώρα μας;  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon