.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 14:30

Honda – Ίδρυσε νέα θυγατρική στην Κίνα – Μετακινεί την παραγωγή;

Η ευκαιρία για νέες εργασίες από την Honda έχει την σημαία της Κίνας, με την εταιρεία να ιδρύει μία ολόκληρη θυγατρική για να την εκμεταλλευτεί. Θα έρθουν μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού από την Κίνα και την Honda;

Και μόνο που… υπάρχει, η Κίνα έχει αλλάξει εντελώς την βιομηχανία μοτοσυκλέτας όπως την γνωρίζαμε. Όχι μόνο με τις δυνατότητες παραγωγής που προσφέρει σε εταιρείες-πελάτες, ούτε και με τις δικές της μάρκες, αλλά και χάρη στην τεράστια αγορά της που αναπτύσσεται και προς τα μεγαλύτερα κυβικά. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύονται σε διεθνή δίκτυα, στην Κίνα πωλούνται ετησίως πάνω από 800.000 μοτοσυκλέτες από 500 κυβικά και άνω! Δηλαδή, πάνω από 14 φορές τις πωλήσεις στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, που ήταν και χρονιά ρεκόρ. Και μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι μικρό συγκριτικά με το μέγεθος της αγοράς της Κίνας, η οποία πουλά έως και 15 εκατομμύρια (!) δίκυκλα το χρόνο!

Η Honda, βλέποντας την εμπορική ευκαιρία που γεννά η αγορά της Κίνας, ίδρυσε μία νέα εταιρεία, με την οποία θα πουλά μοντέλα άνω των 500 κυβικών, στην κολοσσιαία χώρα της Ασίας. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη τουλάχιστον συμφωνία, δεν αναφέρεται σε κατασκευή εντός Κίνας, αλλά μόνο σε πώληση, τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση. Η εκκίνηση του project έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου.

Για τι μοντέλα μιλάμε; Στην Κίνα, είναι της μόδας τα τετρακύλινδρα εν σειρά και οι μοτοσυκλέτες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του «δικύλινδρου-κλώνου 500 κυβικών». Οπότε όλα παίζουν, που λέμε και στην καθομιλουμένη και αυτό, θα μπορούσε να σημάνει και την δημιουργία νέων μοντέλων Honda, που ίσως βρουν τον δρόμο και για τις δικές μας αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 15:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon