.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:57

EICMA 2023 - Honda CBR1000RR-R Fireblade / SP 2024

H Honda παρουσίασε στο Μιλάνο την ανανεωμένη γενιά CBR1000RR-R Fireblade με πολλές αλλαγές στον κινητήρα και το πλαίσιό της.

Ο τετρακύλινδρος χιλιάρης κινητήρας έχει επαναρυθμιστεί για δυνατότερες μεσαίες και ψηλές στροφές λειτουργίας, με επεμβάσεις στα περισσότερα σημεία του: κεφαλή, σχέση συμπίεσης, χρονισμός και νέα ελατήρια βαλβίδων, ελαφρύτερος στρόφαλος και μπιέλες, κοντύτερες σχέσεις στο κιβώτιο, καθώς και ένα νέο ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle By Wire) για ακριβέστερο έλεγχο και ακρίβεια στις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Η ονομαστική του απόδοση ανέρχεται αισίως σε 215 hp στις 14,000 rpm και 11.5 kgm στις 12,000 rpm.

Το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου διαμάντι έχει επίσης τροποποιηθεί ελαφρώς για να προσφέρει καλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι και βελτιωμένη πρόσφυση, ενώ συνδέεται με ένα ψαλίδι που βασίζει την καταγωγή του στη ρέπλικα MotoGP RC213V-S.

Η θέση οδήγησης άλλαξε ελαφρώς, με τα κλιπόν λίγο ψηλότερα και τα μαρσπιέ λίγο χαμηλότερα.

Νέα είναι και η κεντρική αδρανειακή μονάδα ελέγχου (IMU), όπως και το σταμπιλιζατέρ Honda Electronic Steering Damper (HESD) που ρυθμίζει σε τρία επίπεδα σκληρότητας.

24YMHONDACBR1000RR-RST

Ακόμη, στη νέα Fireblade σημειώνουμε νέα αεροδυναμικά φτερά που μειώνουν την αντίσταση (λόγω της κάθετης πίεσης που δημιουργούν) στο στρίψιμο κατά 10%.

Όλα τα ηλεκτρονικά έχουν νέες βασικές ρυθμίσεις, με τον έλεγχό τους να περνά μέσα από την έγχρωμη οθόνη TFT στα όργανα, ενώ το Cornering ABS εμπλουτίστηκε με μια νέα ρύθμιση Race, προφανώς εστιασμένη στην πίστα.

24YMFIREBLADESP

Όλες οι παραπάνω αλλαγές αφορούν και τις δύο εκδόσεις CBR1000RR-R Fireblade, δηλαδή τη βασική και την κορυφαία SP.

Οι βασικές διαφορές τους έγκεινται στις αναρτήσεις και στα φρένα. Συγκεκριμένα, το βασικό Fireblade φορά πιρούνι 43mm Showa Big Piston Fork και αμορτισέρ Showa Balance Free Rear Cushion Light, ενώ φρενάρει με τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin.

24YMFIREBLADESP

Το δε CBR1000RR-R Fireblade SP διαχωρίζει την πολυτελή του θέση καθώς γίνεται η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που φορά την τρίτη γενιά ηλεκτρονικών αναρτήσεων της Öhlins, με ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm S-EC03 NPX και αμορτισέρ TTX36-EC3.0.

Στα φρένα η έκδοση SP λάμπει με ένα ζευγάρι δαγκάνες Brembo Stylema R, ακτινικές και τετραπίστονες φυσικά.

24YMFIREBLADESP

Παράλληλα, θα διατεθεί και μια συλλεκτική έκδοση CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition σε 300 κομμάτια παγκοσμίως με άφθονο ανθρακόνημα στο κορμί του.

Η Carbon Edition ρίχνει ένα κιλό από τα 201 που ανακοινώνουν ως υγρό βάρος και οι δύο άλλες εκδόσεις Fireblade 2024 και κοσμείται από πλάκα που διατυμπανίζει το συλλεκτικό ποιόν της.

Τα χρώματα της γκάμας Fireblade για το 2024 περιλαμβάνουν το τρίχρωμο Grand Prix Red (Tricolour) με μασίφ κόκκινο φέρινγκ για το βασικό μοντέλο, το ίδιο Tricolour σχέδιο για το SP με τη διαφορά του μπροστινού φέρινγκ με λευκή λωρίδα και της Carbon Edition που θα διατεθεί αποκλειστικά σε χρώμα μαύρο Mat Pearl Morion Black.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 14:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 - Honda CB500 Hornet 2024 EICMA 2023 - Honda CB650R & CBR650R 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon