.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:30

Honda - Αυτό (δεν) είναι το νέο Hornet 1000 που θα ανταγωνιστεί Ducati - BMW

Οι ιδέες της Honda για ένα νέο hypernaked δεν είναι μυστικές, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Αυτή που βλέπουμε εδώ, μάλλον δεν θα είναι η τελική μορφή. Σηκώνει συζήτηση όμως!

Η Honda εργάζεται σε ένα νέο hypernaked μοντέλο – αυτό δεν είναι μυστικό. Μάλιστα, κάποια από τα σχέδια που το αφορούν, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Η Honda, αν ακολουθήσει πιστά τα σχέδια που κυκλοφόρησαν, θα παρουσιάσει ένα ριζοσπαστικά νέο μοντέλο hypernaked μοτοσυκλέτας, αφήνοντας πίσω το παρελθόν της και μπαίνοντας για τα καλά στο «μάτι του κυκλώνα». Σε μία κατηγορία, η οποία έχει κάποια τέρατα όπως τα Ducati Streetfighter V4, KTM 1290 Superduke R, BMW S/M1000R, για να αναφέρουμε μερικά μόνο.

Πριν λίγες ώρες, οι Γερμανοί του περιοδικού Motorrad δημοσίευσαν μια δική τους άποψη, για το πώς θα μπορούσε να είναι, μια νέα μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας από την Honda. Ο καλλιτέχνης Nicolas Petit ενσωματώνει την ιδιαίτερα επιθετική σχεδίαση, που τα αρχικά σχέδια είχαν αφήσει να εννοηθεί, με μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, αλλά και το πλαίσιο και τον κινητήρα από το προηγούμενο CBR 1000 (2017-2019).

Κάθε καλλιτεχνική άποψη έχει ενδιαφέρον, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον η τελική μοτοσυκλέτα δεν θα είναι έτσι. Και αυτό διότι, από τας αρχικά σχέδια πατέντας της Honda, φανέρωναν ένα πλαίσιο «μπροστινού» τύπου και όχι ένα πλήρες δύο δοκών, όπως στα 3D του Petit. Μία ακόμα μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στο σχήμα της εξάτμισης, που στο αρχικό 2D σχέδιο είναι πολύ επιθετικότερη σε εμφάνιση.

Όπως και να έχει, είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι να δούμε, αν η Honda θα κάνει πράξη μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Θα ονομάζεται Hornet 1000 ή κάπως αλλιώς; Ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της; Θα καταφέρει να αποτάξει τον… συντηρητικό μανδύα, που συνήθως χαρακτηρίζει τα μοντέλα της εταιρείας; Ίδωμεν!

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:38

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon