.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 09:12

Honda Goldwing 2023.  Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω η νέα βασίλισσα!

 Από το 1975 που κυκλοφόρησε ως μία γυμνή μοτοσυκλέτα με το όνομα GL 1000, μέχρι σήμερα, πολλά ταξιδιάρικα χιλιόμετρα πέρασαν από το κοντέρ της. Καθόλη την  καριέρα της αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Honda, αλλά και την πλατφόρμα για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Έφτασε στα 1800 κυβικά και για πολλούς έμοιαζε περισσότερο με αυτοκίνητο, αλλά όποιος την οδήγησε σε ανοιχτό δρόμο πήρε την ύβρι πίσω και πίνει νερό στο όνομά της. 

Το 2018 η Goldwing ανανεώθηκε, έγινε πιο ελαφριά, πιο «νευρική» και απέκτησε νέα αισθητική, νέο μοτέρ, αλλά και καινούρια ηλεκτρονικά. Το μοντέλο του 2023 ανανεώνεται με νέους χρωματισμούς και με έλεγχο της πίεσης των ελαστικών μέσω της TFT οθόνης να έρχεται ως στάνταρ εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα. 
Ο κινητήρας είναι 1833cc, υγρόψυκτος, οριζόντια τοποθετημένος και βέβαια έξι κυλίνδρων, το σήμα κατατεθέν της Goldwing. Εκτός από φορτωμένη με τεράστια  φαίρινγκ μπαγκαζιέρες και ανεμοθώρακα είναι φορτωμένη και με τεχνολογικά καλούδια. Ride by wire. Τέσσερα mode οδήγησης, Tour, Sport, Econ και Rain), για τα μοντέλα Tour, υπάρχει επιλογή διαθέσιμης ροπής. Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), cruise control και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνδυασμένη πέδηση με ABS. Για τα μοντέλα  DCT και Tour DCT υπάρχει η επιλογή Walking Mode, που δίνει τη δυνατότητα στη μοτοσυκλέτα να κινείται εξαιρετικά αργά εμπρός ή πίσω, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να ελέγξει τον βαρύ και μεγάλο όγκο της με τα πόδια κάτω χωρίς να είναι υποχρεωμένος να την κρατάει πατινάροντας τον συμπλέκτη. Υπάρχει επίσης σύστημα start/stop για οικονομία καυσίμων. Η  DCT διαθέτει 7 σχέσεις με αυτόματο κιβώτιο. 
Το μεγάλο φαίρινγκ φροντίζει να οδηγεί τον αέρα γύρω και μακριά από τους αναβάτες, φυσικά διαθέτει αεραγωγούς για θερμό αέρα, ενώ ο μεγάλος ανεμοθώρακας είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ως προς το ύψος αλλά και ως προς τη γωνία πρόσκρουσης  με τον αέρα. 
23YM HONDA GOLD WING TOUR
Το ηχοσύστημα της Goldwing μπαίνει στη νέα εποχή και διαθέτει σύστημα Smart Key operation το οποίο είναι πολύ  βολικό τόσο για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, όσο και για άνοιγμα κλείσιμο των αποθηκευτικών χώρων χωρίς κλειδί και συνδέεται με τα συστηματα Apple CarPlay™, Android Auto™ and Bluetooth™. Επίσης υπάρχουν δύο τύπων USB υποδοχές. 
Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέφτες και έχουν αυτόματη παύση αφού ολοκληρωθεί η στροφή, το σύστημα διαθέτει υπολογισμό της διαφοράς ταχύτητας του εμπρός και πίσω τροχού ώστε να αποφασίζει πότε πρέπει να απενεργοποιήσει το φλας. Το cruise control έχει ένδειξη λειτουργίας στην οθόνη  TFT και φέρνει την μοτοσυκλέτα στην επιλεγμένη ταχύτητα με πολύ ομαλό τρόπο. 
23YM HONDA GOLD WING TOUR
Η 7ιντσών οθόνη περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες λειτουργίας για το ηχοσύστημα, την πλοήγηση, τις επιλογές οδήγησης (riding modes), τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και όλα αυτά προβάλλονται με τρόπο ώστε ο αναβάτης να παίρνει τις πληροφορίες, χωρίς όμως να αποσπάται η προσοχή  του από τον δρόμο. Υπάρχουν 8 επίπεδα φωτεινότητας, αλλά και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, ώστε να επιλέξει ο αναβάτης ποια του ταιριάζει. Η πίεση των ελαστικών εμφανίζεται κάτω αριστερά  και υπάρχει προειδοποιητική ένδειξη αν η πίεση σε κάποιο από τα ελαστικά πέσει πολύ χαμηλά.  Εκτός από την πλήρη πλοήγηση με GPS υπάρχει και γυροσκοπική πυξίδα κάτι που σημαίνει ότι η κατεύθυνση δεν χάνεται ακόμη και μέσα στα τούνελ.
Το ρεζερβουάρ είναι 21 λίτρα και η μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Ο χώρος αποθήκευσης πίσω είναι 61 λίτρα, χωράει άνετα δύο full face κράνη και ο συνολικά προσφερόμενο χώρος μαζί με τις πλαϊνές μπαγκαζιέρες  φτάνει τα 121 λίτρα. 
Οι προσφερόμενοι χρωματισμοί είναι:
• 023 Gold Wing Tour Airbag DCT: Candy Ardent Red 
• 2023 Gold Wing Tour DCT: Black, Candy Ardent Red 
• 2023 Gold Wing Tour: Black, Candy Ardent Red 
• 2023 Gold Wing DCT: Matte Gray 
 
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon