.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 10:35

Honda – “Ηλεκτρίζει” το CB 125 R!

Σχέδια της Honda, αποκαλύπτουν ένα CB 125 R με ηλεκτροκινητήρα, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη e-μοτοσυκλέτα παραγωγής της εταιρείας.

Τα σχέδια αυτά, απεικονίζουν ένα -έτοιμο για τις γραμμές συναρμολόγησης- μοντέλο, βασισμένο στο CB 125 R. Πλαίσιο και περιφερειακά μοιάζουν (και είναι) ίδια με αυτά της μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης που βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, μέχρι που να κοιτάξει κανείς λίγο καλύτερα στην περιοχή του κινητήρα.

Εκεί βρίσκεται λοιπόν ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο φέρει μάλιστα σύστημα ψύξης, με τις σωληνώσεις και την αντλία που απαιτούνται για κάτι τέτοιο, να διακρίνονται ξεκάθαρα.

cbe1252

Στην μετάδοση, δεν παρεμβάλλεται κιβώτιο, παρά ένα μειωτής με γρανάζια, που “λειτουργεί” ως την μια και μοναδική σχέση της μοτοσυκλέτας. Οι δε μπαταρίες, είναι το τοποθετημένες εσωτερικά του ρεζερβουάρ, που προφανώς σε αυτή την περίπτωση, λειτουργεί απλά ως κάλυμμα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια της Honda να δημιουργήσει κάτι που οπτικά θυμίζει “συμβατική” μοτοσυκλέτα, είναι έκδηλη και η πλατφόρμα του CB 125 R, σίγουρα βοηθά σε αυτό.

Σε ότι αφορά στην απόδοση, δεν υπάρχουν κάποιες επίσημες τιμές αλλά μιας και πρόκειται για μοντέλο της κατηγορίας Α1, οι 15 ίπποι είναι το όριο. Για διάθεση στην αγορά, επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες, πάντως, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει κοιτάζοντας τα σχέδια, δεν πρόκειται απλά για την κατάθεση μια πατέντας αλλά για μια ολοκληρωμένη πρόταση, που απλά περιμένει το τελικό “ok” για την παραγωγής της.

Ετοιμάστε τις μπαλαντέζες!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon