.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 11:45

Honda GL1800 Gold Wing 2020 – Η ναυαρχίδα εγκαινιάζει την τρίτη γενιά DCT

Μετά την εκ βάθρων ανανέωσή του το 2018, το μεγάλο τουριστικό μοντέλο της Honda αποκτά αυτόματη DCT έκδοση που φέρνει νέα κόλπα στο παιχνίδι.

Από το 1975 που πρωτοπαρουσιάστηκε ως μια γυμνή ταξιδιάρα 1000 κυβικών, η Gold Wing απέκτησε τη δική της αποκλειστική γωνιά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Συνέχισε να πρωτοπορεί όταν έγινε η πρώτη μοτοσυκλέτα εφοδιασμένη με εργοστασιακό αερόσακο και πλέον μας εισάγει μια νέα γενιά DCT.

Το μοντέλο του 2020 βασίζεται εν πολλοίς σε αυτό του 2018, το οποίο έφερε κοσμογονικές αλλαγές με μεγάλη μείωση βάρους και άφθονο εκσυγχρονισμό στον εξακύλινδρο boxer κινητήρα της, αναρτήσεις και εξοπλισμό.

Για το 2020 η Honda δεν αλλάζει τη Gold Wing, ωστόσο προσθέτει στη γκάμα της αυτό που όλοι θεωρούσαμε αυτονόητο: μια έκδοση DCT.

Εδώ έχουμε την πρώτη εμφάνιση της τρίτης γενιάς αυτόματης μετάδοσης διπλού συμπλέκτη, δηλαδή της DCT, η οποία καινοτομεί χρησιμοποιώντας 7 σχέσεις στο κιβώτιο και επιπλέον διαθέτει Walking Mode. Αυτή πρακτικά λύει τα χέρια του αναβάτη όταν θέλει να κάνει μικρομετακινήσεις σε ρυθμό περπατήματος, επιτρέποντας κίνηση με ταχύτητα ως 1.7 km/h μπροστά και 1.2 km/h στην όπισθεν.

Εκτός αυτού, όλη η σειρά Gold Wing απολαμβάνει φώτα ομίχλης στον στάνταρ εξοπλισμό, δεύτερη θύρα USB για φόρτιση συσκευών – εκτός από αυτή στο πάνελ οργάνων, μια δεύτερη προστίθεται στην πλαϊνή βαλίτσα για χρήση από τον συνεπιβάτη.

Οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης ανανεώθηκαν με τις τελευταίες ενημερώσεις, ενώ ειδικά για τις εκδόσεις Tour ο συνεπιβάτης θα βολευτεί με μεγαλύτερες χειρολαβές.

Κατά τα λοιπά η Gold Wing συνεχίζει με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 1833 cc με απόδοση 125 hp στις 5500 rpm και ροπή-θρεφτάρι 17.3 kg.m μόλις στις 4500 rpm, με πλήρες σετ ηλεκτρονικών που περιλαμβάνει Idling Stop, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, HSTC (traction control), Hill Assist, Smart Key και Bluetooth συνδεσιμότητα στην 7ιντση LCD έγχρωμη οθόνη της.

Η έκδοση DCT θα ξεχωρίζει από το αποκλειστικό της χρωματισμό Matte Ballistic Black Metallic, ενώ η κορυφαία DCT και Airbag σε συνδυασμό Black Metallic και Candy Ardent ή τριχρωμία Black Metallic, Candy Ardent και Pearl White.

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκαν ήδη οι τιμές των Gold Wing για το 2020, ξεκινώντας από τα €21,300 για τη βασική έκδοση, η οποία γίνεται €22,500 με DCT. Η ακριβότερη εκδοχή είναι η our DCT και Airbag, που απαιτεί περίπου €29,000 (τιμές υπολογισμένες με ισοτιμία ευρώ-δολαρίου της 23/10/2019).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon