.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:16

Honda Supra GTR 150 Special

Ένα παπί από το… MotoGP

Το Honda Winner ή RS150R η GTR 150 (ανάλογα με την χώρα που κυκλοφορεί) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ, το 2016, ενώ κατόπιν βγήκε στην παραγωγή και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο το περιμένουμε και στην Ελλάδα. Δείτε εδώ το πλέον ακραία φτιαγμένο special Supra GTR 150 που παρουσιάστηκε το 2017 από αντιπρόσωπο της Honda στην Ασία, με εξαρτήματα που φέρνουν στο μυαλό… MotoGP!

Το κόστος των μετατροπών παραμένει άγνωστο, και ίσως καλύτερα έτσι -για να αποφευχθούν οι καρδιακές προσβολές.

honda winner rs150r 5

Η έμπνευση προέρχεται από το MotoGP, εξού και η βαφή Repsol Honda. Ο προβολέας στο τιμόνι έχει αφαιρεθεί, ενώ έχουν παραμείνει τα πλαϊνά LED φώτα.

honda winner rs150r 9

Η σέλα είναι πλέον μονόσελο, ενώ νέα είναι και τα πλαστικά, σε αγωνιστικό στιλ.

honda winner rs150r 8

Το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο, προερχόμενο από NSR 150 αν καταλάβαμε καλά, ενώ οι ζάντες είναι από… Ducati 1199 Panigale!

honda winner rs150r 3

Το πιρούνι της Ohlins προέρχεται από Kawasaki ZX-10R, ενώ της Ohlins όμως είναι και το πίσω αμορτισέρ.

honda winner rs150r 4

Τα slick ελαστικά ανήκουν στην Pirelli, ενώ η εξάτμιση προέρχεται από Honda CBR1000RR.

Μπροστά το παπί-κτήνος φοράει διπλά δισκόφρενα και πίσω μονό δίσκο, όλα της Brembo.

honda winner rs150r 6

Ο κατάλογος των εξωτικών εξαρτημάτων και περιφερειακών δεν έχει τελειωμό, κι έτσι έχουμε και σταμπιλιζατέρ (το χέσαμε) της Ohlins, μανέτες της Brembo, και αγωνιστικά προστατευτικά στις μανέτες.

honda winner rs150r 12

Νέα είναι τα όργανα, η εκκίνηση γίνεται με smart key, έχουμε και ηχοσύστημα, ενώ τα μαρσπιέ είναι αγωνιστικά και ρυθμιζόμενα.

honda winner rs150r 10

Τα κουμπιά στο τιμόνι θυμίζουν MotoGP, ενώ νέα είναι τα όργανα, με στροφόμετρο αναλογικών ενδείξεων και ψηφιακή οθόνη.

Όλες οι βίδες είναι τιτανίου ενώ δεν έχει μείνει σχεδόν κανένα στοκ εξάρτημα πάνω στο παπί και το χρώμιο και η ανοδίωση πάνε σύννεφο!

honda winner rs150r 2

Από ότι διαβάσαμε, ο κινητήρας είναι φτιαγμένος, με τον κυβισμό τουλάχιστον στα 175 κ.εκ., ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα μπορούσε να κάνει το συγκεκριμένο παπί στον δρόμο. Σίγουρα οι μετατροπές που έχουν γίνει είναι αδιανόητες, και το αποτέλεσμα πανέμορφο, αλλά παράλληλα το βάρος θα πρέπει να έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο ώστε να ακυρώνει τα όποια οφέλη.

honda winner rs150r 7

Όπως και να έχει, το μάτι… ευφραίνεται, και θα θέλαμε πολύ να δούμε τον δημιουργό να εφοδιάζει το παπί του με κινητήρα 250+ κ.εκ. και να το έβαζε στην πίστα. Όνειρα θερινής νυκτός, που θα παραμείνουν όνειρα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon