.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 11:21

Αντεπίθεση Honda στα superbikes του 2020

Ο Ιαπωνικός Τύπος περιμένει διπλό χτύπημα - και V4 και εν σειρά

Η Honda ανανέωσε το Fireblade το 2016 με ένα νέο μοντέλο και τις σχετικές εκδόσεις SP για να ανταπεξέλθει στους αγώνες και την αγορά των superbikes, όπου ο ανταγωνισμός καλπάζει. Ατυχώς όμως ακόμη δεν έχει δει την επιτυχία που ήθελε, τόσο στο WorldSBK, όσο και σε πρωταθλήματα όπως το (πρώην πλέον) Superstock 1000, όπου οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο κοντά στα μοντέλα παραγωγής και άρα πιο αντιπροσωπευτικές των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Οι φήμες για το νέο σαρωτικό Fireblade πάνε κι έρχονται κάθε χρόνο, μα το τσουνάμι του 1992 και του πρώτου CBR900RR ακόμη δεν έχει επαναληφθεί για τη Honda.

new fireblade 1

Το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ισχυρίζεται στο τελευταίο τεύχος του πως η Honda δουλεύει πάνω σε μια επόμενη ανανέωση του Fireblade με στόχο να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα τόσο επιδραστική και αποτελεσματική όσο και εκείνο το πρώτο μοντέλο του 1992.

Οι πληροφορίες από την Ιαπωνία αναφέρουν πως το πιο πρόσφατο μοντέλο δεν έχει καταφέρει να γυρίσει το ρεύμα για τη superbike της Honda και ο λόγος είναι πως ουσιαστικά δεν είναι μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, μα μια εκτενώς βελτιωμένη έκδοση των προηγούμενων.

new fireblade 2

Για τον λόγο αυτόν, οι μηχανικοί της Honda σχεδιάζουν τώρα από λευκό χαρτί, με στόχο να τα βάλουν στα ίσια με τον ανταγωνισμό του WorldSBK – ο οποίος φέτος θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο BMW S1000RR (έρχεται στο Μιλάνο), έχει ήδη δύο αποτελεσματικότατα V4 από Ducati και Aprilia, ένα Yamaha R1 που έχει πλέον αρχίσει τις επισκέψεις στο βάθρο και, φυσικά, τη μοτοσυκλέτα που έχει βάψει στο χρώμα της το Παγκόσμιο εδώ και κάμποσα χρόνια, Kawasaki ZX-10RR.

Η σημαντική είδηση βέβαια είναι πως το επόμενο Fireblade δεν αναμένεται να εμφανιστεί φέτος για τη γκάμα του 2019, αλλά η Honda θα το παρουσιάσει πιθανότατα το 2020. Ένας λόγος που αναφέρεται είναι πως θέλει να το εμφανίσει μαζί με την επόμενη δέσμη προδιαγραφών Euro 5, που θα ανοίξουν το 2020, αλλά εμείς σκεφτόμαστε και πως θέλει να αφήσει στο τρέχον μοντέλο χρόνο στην αγορά για να κάνει τη σχετική του απόσβεση.

fireblade and rvf 2020

Στο μεταξύ, για να ικανοποιήσουμε και τις ορέξεις του Αγγλικού Τύπου που βλέπει V4 και RCV στον ύπνο του και στον ξύπνιο του, οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως το σχέδιο RVF 1000 συνεχίζει κανονικότατα και δεν αποκλείεται να το δούμε κι αυτό μαζί με το επόμενο CBR το 2020.

Μετά συνεχίζουν με διάφορα ακατάληπτα τύπου DCT και δεν ξέρω τι άλλο, πράγματα που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι σχέση μπορεί να έχουν με superbikes των 200+ ίππων, αλλά ας μην τους χαλάσουμε τώρα τη φαντασίωση. Ποιος ξέρει, μπορεί και να έχουν κάποια εσωτερική πληροφόρηση.

new fireblade 3

Πηγή: Young Machine 1 & 2

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 11:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CBR150R 2019 Honda CBR150R 2019 - Το επίσημο βίντεο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon