.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 11:29

Honda CRF450L 2019 - Η πολιτική έκδοση του μεγάλου CRF

 

Μεταμορφωμένο 450 για χρήση δρόμου

 

Βρισκόμαστε στην περίοδο εκείνη του χρόνου που οι εταιρείες παρουσιάζουν τα νέα τους χωματερά για το 2019 και η Honda αποφάσισε να συνοδεύσει την εμφάνιση των ανανεωμένων CRF με μια έκπληξη: ένα νέο μοντέλο που βγάζει κανονικά πινακίδα και προορίζεται για κάθε είδους χρήση, από βόλτα στο βουνό, ως τους δρόμους της πόλης.

Το νέο CRF450L βασίζεται εν πολλοίς στο CRF450R με μια σειρά επεμβάσεων για να το προσαρμόσουν στις νέες του ανάγκες. Γι’ αρχή, αποχαιρετάμε τον περισσότερο ηλεκτρονικό εξοπλισμό του R, ήτοι το σύστημα ελέγχου εκκίνησης (Launch Control), καθώς και την επιλογή χαρτογράφησης από ένα κουμπί στο τιμόνι (Engine Mode Select Button).

Στη διαδρομή από το R στο L η Honda έπρεπε να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που να είναι προσαρμοσμένη στη Euro 4 νομοθεσία και αυτό σήμανε κάμποσες αναπόφευκτες αλλαγές στον κινητήρα. Σημειώνουμε βαρύτερο στρόφαλο με 13% περισσότερη αδράνεια, διαφορετικό χρονισμό στις βαλβίδες για ευρύτερο φάσμα απόδοσης, μείωση του λόγου συμπίεσης από 13.5 σε 12:1, επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι, πιστόνια με τρία ελατήρια (από δύο του R). Η δύναμη φτάνει στον πίσω τροχό μέσω εξατάχυτου κιβωτίου (αντί πεντατάχυτου στο R). Ακόμη έχουμε νέα πλαϊνά καπάκια στον κινητήρα για καλύτερη ηχομόνωση, μεγαλύτερη μπαταρία και ισχυρότερη γεννήτρια για να σηκώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό δρόμου.

Το τελικό αποτέλεσμα ακούγεται πολύ ήσυχο, καθώς η μέγιστη ιπποδύναμη του νέου μοντέλου φτάνει στους μόλις 24.7 hp και η ροπή στα 3.3 kg.m, για ένα συνολικό βάρος 130.8 kg. Σύμφωνα με τη Honda, αυτή η δραστική μείωση στην ισχύ της μοτοσυκλέτας εξασφαλίζει πολύ αραιά διαστήματα συντήρησης που φτάνουν ως τα 32,000 km μεταξύ μεγάλων σέρβις, ενώ ενδιάμεσα απαιτούνται μόνο βασικές εργασίες σε λάδια και φίλτρα.

Όσον αφορά στη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, η Honda έχει διατηρήσει τα βασικά μέρη του CRF450R με μικρές προσαρμογές, όπως το μεταξόνιο που μάκρυνε κατά 18 mm φτάνοντας συνολικά στα 1,500 mm. Το τμήμα του πλαισίου στην περιοχή της πίσω έδρασης του κινητήρα είναι λίγο φαρδύτερο, καθώς ο κινητήρας έχει παχύνει λιγάκι για να χωρέσει το νέο εξατάχυτο κιβώτιο.

Ο πίσω τροχός είναι 18 ιντσών πλέον, εξοπλισμένος και με σινεμπλόκ, ενώ οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν το ανεστραμμένο πιρούνι 49 mm της Showa με ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίων και απόσβεσης συμπίεσης, καθώς και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Showa με μοχλικό Pro Link πίσω.

Στα φρένα έχουμε δίσκο 260 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και δίσκο 240 mm πίσω με άλλη μια διπίστονη, αλλά εδώ με αντικρυστά έμβολα. Το press kit που δημοσίευσε η Honda δεν κάνει καμιά αναφορά σε ABS, μα λογικά θα έχει υποχρεωτικά για να πάρει έγκριση στην Ε.Ε. (σύμφωνα με τις Euro 4). Διά του λόγου το αληθές, στον μπροστινό δίσκο φαίνεται ένα ηλεκτρικό καλώδιο που μοιάζει να οδηγεί σε αισθητήρα ABS, μα δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι καθώς κρύβεται πίσω από το πλαστικό προστατευτικό.

Κατά τα λοιπά το CRF450L διατηρεί την εμφάνιση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του R, μεταξύ αυτών και το ρεζερβουάρ καυσίμου από τιτάνιο που έχει μεγαλώσει λιγάκι από τα 6.3 λίτρα του R στα 7.6 για το L και απέκτησε και τάπα που κλειδώνει.

Προς το παρόν η Honda έχει ανακοινώσει την τιμή του CRF450L μόνο στην αγορά των ΗΠΑ, όπου θα πωλείται προς $10,399, δηλαδή περίπου €8,900 με σημερινή ισοτιμία. 

Φωτογραφίες Στατικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών 1

Φωτογραφίες Λεπτομερειών 2

Φωτογραφίες Κίνησης

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 11:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon