.
Κατηγορία Hero
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:00

Hero Motocorp - Αποκάλυψε πρωτότυπο Adventure μοντέλο!

Στην παρουσίαση της ινδικής Hero για τις μικρές μοτοσυκλέτες Glamour και Xtreme 160R, είδαμε και ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο Adventure μοτοσυκλέτας, με κινητήρα που όπως εικάζεται θα είναι 350-400 κυβικά, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί το KTM 390 Adventure, το BMW G 310 GS, και τα υπόλοιπα μικρά Adventure μοντέλα.

Η συμμετοχή της Hero στο Rally Dakar έχει βοηθήσει τον γίγαντα κατασκευαστή να βελτιώσει τις τεχνολογικές του ικανότητες, και από ότι φαίνεται ο καρπός της ενασχόλησης με τα Rally, είναι μια μικρή για αρχή μονοκύλινδρη, υγρόψυκτη και ψεκαστή Adventure μοτοσυκλέτα παραγωγής, κάτω από τα 500 κ.εκ..

Η Hero δεν ανέφερε επίσημα τη χωρητικότητα του κινητήρα, αλλά λόγω του ανταγωνισμού, επικρατέστερα κυβικά ίσως είναι τα 350-400.

Κατά την εκδήλωση, η μοτοσυκλέτα που αποκαλύφθηκε ήταν δίχως πλαστικά και ρεζερβουάρ, ενώ αυτά που ξεχωρίσαμε πάνω της είναι το πλαίσιο χωροδικτύωμα, το ανάποδο πιρούνι, και το μονό πίσω αμορτισέρ.

Οι τροχοί θα είναι 21 και 18 ιντσών (κάποια ινδικά μέσα μιλάνε για 17άρη πίσω τροχό), τα ελαστικά διπλού προφίλ, ενώ στα φρένα έχουμε δυο δίσκους-μαργαρίτες, έναν εμπρός κι έναν πίσω, με ακτινική δαγκάνα μπροστά -αμφότερες οι δαγκάνες είναι της BYBRE.

Όταν βγει στην παραγωγή, αναμένεται να έχει LED φώτα και ψηφιακά όργανα με Bluetooth συνδεσιμότητα. Αν σκεφτούμε πως το Hero XPulse 200 έχει ήδη turn-by-turn GPS, τότε φανταζόμαστε πως η μεγαλύτερη Adventure μοτοσυκλέτα θα έχει υπερπλήρη όργανα τελευταίας γενιάς.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα βγει στην παραγωγή η μοτοσυκλέτα (πιθανότατα το 2021), ενώ η Hero αναφέρει πως αρκετά από τα εξαρτήματα της είναι ήδη στην τελική τους μορφή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 15:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon