Κατηγορία Ducati
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 04:15

Ducati Superquadrata 2012!

 

Mε νέο πλαίσιο και διαστάσεις κινητήρα!

 


Ακόμη δεν προλάβαμε να απολαύσουμε τα μοντέλα 2010 και ξεκίνησαν οι φήμες για τα μοντέλα του 2012! Με το 1198 να διανύει την 5η επιτυχημένη χρονιά του (1098 - 2007), η Ducati σχεδιάζει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Οι φήμες μιλούν για μία μοτοσυκλέτα που θα διατηρήσει τον κυβισμό στα 1200 cc. Αυτό που θα αλλάξει όμως είναι η  νέα σχέση διαμέτρου x διαδρομής που θα επιφέρει και την αλλαγή του ονόματος της μοτοσυκλέτα: Superquadrata! Υπερτετράγωνος κινητήρας με αντίστοιχο όνομα.

Η αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων από τα 106mm στα 112, και η μείωση αντίστοιχα της διαδρομής που τώρα βρίσκεται στα 67,9mm θα δώσει πάλι τον ίδιο κυβισμό, με διαφορετικά όμως οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ο κινητήρας δεν θα έχει άλλες μεγάλες αλλαγές, θα διατηρήσει το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων αλλά και τον ψεκασμό που ήδη έχει. Η ιπποδύναμη ωστόσο θα ανέβει κατά 20 ίππους και θα αγγίξει τους 190 στον στρόφαλο!

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρχουν στο πλαίσιο της νέας μοτοσυκλέτας. Φαίνεται πως η Ducati αποχωρίζεται το διχτυωτό πλαίσιο τύπου Trelis το οποίο αγκαλιάζει τον κινητήρα από το πάνω τμήμα.

Το νέο πλαίσιο θα είναι μονοκόκ δύο σημείων και θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως ενεργό τμήμα του. Θα αποτελείται από δύο τμήματα: Το εμπρός πάνω στο οποίο θα εδράζεται το μπροστινό σύστημα, αλλά και ο κινητήρας, και το πίσω το οποίο θα αποτελεί το υποπλαίσιο. Και τα δύο τους, θα έχουν σαν βάση και ενεργό μέρος τον κινητήρα.

Νέο πρόκειται να είναι και το ψαλίδι, ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων, ενώ θα καταργηθεί το μονόμπρατσο που έχει ταυτιστεί με τις Ducati τόσα χρόνια.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας θα μειωθεί κατά 6,5 κιλά!

Το photoshop μας δείχνει πως πρόκειται να είναι οι Ducati του 2012 και εμείς απλά περιμένουμε για νεότερα.

Motoblog.it


Φωτογραφίες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati mega scooter; Ducati ST 1200 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube