.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:30

Ducati Monster 1200 R 2016

 

Παρουσιάστηκε!

 

 

Το νέο Monster 1200R της Ducati, παρουσιάστηκε χθες 14 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δίπλα από τα περίπτερα του VW Group και της Audi.

Το πιο δυνατό!


Πρόκειται για το πιο δυνατό Monster που έχει παραχθεί ποτέ με την ιπποδύναμη να φτάνει στους 160 ίππους στις 9.250σ.α.λ.
Η νέα μοτοσυκλέτα θα σταθεί δίπλα στην Monster 1200S προκειμένου να συμπληρώσει την γκάμα, προσφέροντας επιδόσεις για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες.
Είναι η απάντηση της εταιρίας στην αυξανόμενη ζήτηση για ιπποδύναμη στην κατηγορία των streetfighter, που πλέον έχει διαιρεθεί στα δύο, ανάλογα με τις ιπποδυνάμεις. Πλέον, οι BMW με το S 1000R, Aprilia με το Tuono 1100, KTM με το Duke 1290R, ξεπερνούν τους 160 ίππους, και βρίσκονται στην δική τους κατηγορία.
Το νέο Monster 1200R διαθέτει νέα έμβολα, νέα ελλειπτικής διατομής σώματα ψεκασμού, μεγαλύτερης διατομής σωλήνες εξατμίσεων κατά 8 χιλιοστά με πεντάγωνα τελικά εξαγωγής, τοποθετημένα ψηλότερα, για αύξηση της κλίσης στις στροφές. Νέα είναι εισαγωγή αέρα, αλλά και αυξημένη η συμπίεση. Διατηρεί τον ίδιο κινητήρα με το απλό Monster 1200S και δεν χρησιμοποιήθηκε εδώ ο νέος κινητήρας με το σύστημα DVT - Ducati Variable Timing, από το τελευταίο Multistrada.
Διαθέτει επίσης νέα μεγαλύτερα φρένα της Brembo, διαφορετικές αναρτήσεις της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενο 48 χιλιοστών ανεστραμμένο με επίστρωση νιτριδίου στα καλάμια και μαύρες ανωδιομένες μπότες, όσο και για πίσω - οι αναρτήσεις είναι υψηλότερων προδιαγραφών από το απλό Monster 1200 και με μεγαλύτερες διαδρομές. Νέα σχεδίαση έχει το πίσω τμήμα της ουράς, ενώ έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος και έχει τοποθετηθεί ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού - stabilizater.

Υψηλότερων προδιαγραφών περιφερειακά


Αναλυτικά, οι δαγκάνες φρένων προέρχονται από την Brembo και είναι οι τετραπίστονες monoblock M50 που φοράει και το Panigale, σε δίσκους διαμέτρου 330mm για μπροστά και 245mm για πίσω, με δαγκάνα δύο εμβόλων επίσης της Brembo. Θα χρησιμοποιεί επίσης το τελευταίο σύστημα ABS της Bosch, 9MP, και φυσικά το Ducati Safety Pack με το ρυθμιζόμενο σε οκτώ στάδια Ducati Traction Control, τις τρεις ρυθμίσεις του χάρτη ηλεκτρονικής ανάφλεξης σε Sport, Touring και Urban, με την ίδια ιπποδύναμη στις δύο πρώτες, αλλά με ηπιότερη συμπεριφορά στην Touring ρύθμιση, και στην Urban, ''μόλις'' 100 ίππους, με περισσότερη επέμβαση στο ABS και TC.
Το υποπλαίσιο είναι ψηλότερο κατά 20 χιλιοστά, με νέα σχεδίαση Trellis Design, με λεπτότερους σωλήνες και κοντύτερο σε μήκος κατά 30 χιλιοστά.

Επίσης, νέα είναι και η έγχρωμη οθόνη TFT, ενώ και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη έχουν νέα σχεδίαση πλέον.
Σχεδίαση βασισμένη στο Panigale έχουν και οι νέοι τροχοί με τρεις ακτίνες που είναι ελαφρύτεροι, και χρησιμοποιούν ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP με διάσταση πίσω 200/55, όπως και του Panigale.
Αποτέλεσμα όλων των αλλαγών είναι η μείωση κατά 2 κιλά του συνολικού βάρου, αφού μέχρι και η βάση της πινακίδας, έχει τρύπες προκειμένου να μειωθεί το βάρος!
Το νέο Monster 1200R αναμένεται να αντικαταστήσει προς το παρόν το Streetfighter 1098, τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που το θέλουν να επανέρχεται σύντομα βασισμένο στο Panigale 1299.
Το νέο Monster 1200R που θα παρουσιαστεί και στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, θα είναι η πρώτη Ducati που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4.

Στατικές φωτογραφίες

Οδηγικές φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 09:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon