.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 13:39

Ducati – Νέα μονοκύλινδρα «γιοκ», αλλά... ποτέ μην λες ποτέ

Αινιγματικές δηλώσεις από τον Andrea Ferraresi της Ducati, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέες μοτοσυκλέτες με τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Hypermotard 698, αλλά στην συνέχεια... άφησε και ένα παραθυράκι.

Το Ducati Hypermotard 698 Mono εντυπωσίασε κατά την παρουσίαση του και όχι μόνο με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και διότι σηματοδότησε το πρώτο νέο μονοκύλινδρο Ducati, μετά από 30 χρόνια. Όμως, παρά την φήμη που απέκτησε τάχιστα, ο μονοκύλινδρος 698 πιθανόν να μην  χρησιμοποιηθεί σε άλλα μοντέλα. Ή πιθανόν, να χρησιμοποιηθεί... Δεν αντιφάσκουμε εμείς, αλλά οι δηλώσεις του Andrea Ferraresi, επικεφαλής design της Ducati.

«Οι κινητήρες για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική, οπότε όταν φανταζόμαστε μελλοντικές Ducati, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αναπτύξουμε νέους, καταπληκτικούς κινητήρες. Μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε μόνο δικύλινδρους, τώρα έχουμε και έναν μονοκύλινδρο, και τους V4. H ανάπτυξη κινητήρων για εμάς είναι must, από εκεί ξεκινούν όλα. Όλοι έχουμε ερωτευτεί τον μονοκύλινδρο, είναι μισός Superquadro από Panigale, οπότε είναι ένας φοβερός κινητήρας. Προς το παρόν δεν τον βλέπουμε σε άλλα μοντέλα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ».

Σχολιάζοντας το μερίδιο αγοράς στο οποίο στοχεύει το νέο Hypermotard 698 Mono, ο Ferraresi δήλωσε: «Είναι περιορισμένη κατηγορία, στην οποία όμως έχουμε κληρονομιά χάρη στο δικύλινδρο Hypermotard. Έχουμε μεγάλο μερίδιο αγοράς σε αυτή την περιορισμένη κατηγορία και θέλουμε να προσελκύσουμε την προσοχή νεότερου κοινού, οπότε σκεφτήκαμε ότι το μονοκύλινδρο supermoto θα είναι η σωστή επιλογή.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 13:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon