.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 12:01

Ducati 698 «Marianna» - Το μονοκύλινδρο supersport που λείπει

Ο γνωστός και αγαπητός «Obiboi» ξαναχτυπά με μία ιδέα για το πως η Ducati μπορεί να χρησιμοποιήσει τον νέο, μονοκύλινδρο κινητήρα της, σε περισσότερα μοντέλα.

H παρουσίαση του νέου Ducati Hypermotard 698 Mono λίγο πριν την EICMA 2023, όχι απλώς προκάλεσε ένα κύμα προσμονής και θετικών σχολίων, αλλά θύμισε σε παλιούς και νέους, ότι η Ducati… δεν είχε μόνο V2 στην γκάμα της, ανά την ιστορία της. Ο Oberdan Bezzi, ο γνωστός σχεδιαστής μοτοσυκλετών που δημοσιεύει τα ψηφιακά του έργα στο διαδίκτυο, δημιούργησε την δική του «επόμενη» μονοκύλινδρη Ducati – Την 698 Marianna.

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, πρόκειται για μία supersport μοτοσυκλέτα, ή ακριβέστερα μία supermono, μιας και «φέρει» τον μονοκύλινδρο κινητήρα της Ducati. Ο Bezzi κάνει αναφορές στην ιστορία της μάρκας, με Trellis πλαίσιο σε χρώμα μαγνησίου, τις «επετειακές» αποχρώσεις με τον αγωνιστικό άσσο, στα fairing, αλλά και μονόμπρατσο ψαλίδι που αποτελεί φετίχ των Ducatisti. Το όνομα «Marianna», δε, αναφέρεται στην ομώνυμη και εξαιρετικά σημαντική, μοτοσυκλέτα 125 κυβικών της εταιρείας, από το 1955. Αποτέλεσε την πρώτη μοτοσυκλέτα του Fabio Taglioni στο ρόστερ της εταιρείας, την πρώτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati, αλλά και την πρώτη μοτοσυκλέτα με άξονες και γρανάζια στην κίνηση του εκκεντροφόρου/βαλβίδων.

Μάλιστα, μπορεί να μιλάμε για ένα 3D δημιούργημα ενός καλλιτέχνη, αλλά η κατηγορία στην οποία θα μπορούσε να πλασαριστεί η 698 Marianna είναι κυριολεκτικά καυτή, αυτή την στιγμή: Οι εταιρείες μπαίνουν στο παιχνίδι των μεσαίων supersport μοντέλων, με ισχύ μέχρι 100 ίππους, καθώς οι αναβάτες εκτιμούν την ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και χρηστικότητας, που μπορούν να προσφέρουν. Ducati, παίρνε ιδέες!

 

Εικόνα: Oberdan Bezzi 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon