.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:44

Ducati Multistrada V4 Rally – Προορισμός ο κόσμος όλος!

Η 3η «πρεμιέρα» της ιταλικής εταιρείας έφερε όπως ήταν αναμενόμενο μια πιο ταξιδιάρικη έκδοση του Multistrada V4. Το όνομα αυτής «Rally», με τη φύση των αναβαθμίσεων να κάνει το «Strada» ακόμα πιο «Multi».

Σαν μοτοσυκλέτα, ως βάση παραμένει το ήδη γνωστό Multistrada V4, με το ίδιο πλαίσιο, το ίδιο ψαλίδι αλλά και τον ίδιο Granturismo κινητήρα να αποδίδει περί τους 170 ίππους. Στα συν της ατέλειωτης περιπλάνησης, είναι το μεσοδιάστημα του μεγάλου service στις 60.000 χιλιόμετρα, ενώ πιάνοντας τις πραγματικές βελτιώσεις, το φόντο έχει κυρίως ηλεκτρονικό χαρακτήρα, ενώ στο πνεύμα της αξιοπιστίας και της οικονομίας καυσίμου, οι πίσω κύλινδροι απενεργοποιούνται μέχρι και εν κινήσει – μέχρι το ραγδαίο άνοιγμα του γκαζιού φυσικά.

1mue.jpg

Με την ήδη υπάρχουσα παλέτα του ηλεκτρονικού πακέτου να είναι αρκούντος πλούσια, το εμπρός και το οπίσθιο radar παραμένουν όπως ήταν φυσικό, με το παρών να δίνουν τα Adaptive Cruise Control και Blind Spot Detection. Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το «Power Mode» με τη μειωμένη ισχύ στους 115 ίππους για χρήση στο χώμα. Τότε, το πίσω ABS μας αποχαιρετά, το Traction Control γίνεται λιγότερο παρεμβατικό, ενώ και τα συστήματα του εμπρός cornering ABS και το anti-lift του πίσω τροχού τίθενται εκτός λειτουργίας.

1muc.jpg

Μιλώντας για χώμα, δε μπορούμε να μην πούμε για την ανάρτηση, με τη Skyhook DSS Evo να δίνει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, στα 200 πλέον χιλιοστά. Ακόμα, η ηλεκτρονική φύση της ανάρτησης προσφέρει Auto Leveling, δηλαδή αυτόματο σετάρισμα ανάλογα με τον αριθμό επιβαινόντων και αποσκευών. Ακόμα η μοτοσυκλέτα μπορεί να χαμηλώνει σε στάση αλλά και σε αργές ταχύτητες, ενώ υπάρχει και το «Easy Lift» που συμπιέζει τις αναρτήσεις κατά το γύρισμα του διακόπτη στο On, ώστε να κατεβαίνει πιο εύκολα από το διπλό –στάνταρ- σταντ.

1mud.jpg

Τέλος, ταξίδι και δε on/off σημαίνει εργονομία και αντοχή. Έτσι βλέπουμε όχι μόνο τροχούς με ακτινωτές ζάντες Scorpion Trail της Pirelli – για το χώμα που λέγαμε πριν- αλλά και περισσότερο χώρο για τον συνεπιβάτη με την ουρά να μεγαλώνει και το χώρο για τα πόδια του συνταξιδιώτη να παίρνει πιο άνετο χαρακτήρα.

1mub.jpg

Καλύτερη είναι και η αεροδυναμική κάλυψη από την μεγαλύτερη και επανασχεδιασμένη ζελατίνα που μειώνει αναταράξεις και ροή αέρα, ενώ το κερασάκι που θα δώσει ακόμα πιο μακρινή θέση για τον προορισμό, χάρη στα 30 λίτρα του ρεζερβουάρ.

Ο ερχομός του στις εκθέσεις αναμένεται για τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ σύντομα θα επιστρέψουμε με περισσότερες και αναλυτικότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 20:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon