.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 16:43

Ducati Panigale V4 2023 – Ηλεκτρονικές βελτιώσεις

Η Ducati αναβαθμίζει τα ηλεκτρονικά της V4 superbike της με στόχο να την κάνει ακόμη πιο εύκολη για αναβάτες κάθε οδηγικού επιπέδου.

Μετά από μια χρονιά (2022) που έφερε σημαντικές αλλαγές στην Panigale V4 σε όλα τα επίπεδα – αεροδυναμική, εργονομία, κινητήρας, πλαίσιο και ηλεκτρονικά – η Ducati συνεχίζει με πολύ επιλεκτικές επεμβάσεις στα ηλεκτρονικά της οικογένειας, και συγκεκριμένα στα μοντέλα Panigale V4, Panigale V4 S και Panigale V4 SP2.

Οι επεμβάσεις αφορούν στο λογισμικό των Ride by Wire, Engine Brake Control, Ducati Traction Control, Ducati Quick Shift και στο βεντιλατέρ του ψυγείου, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα αυτές οι αναβαθμίσεις να περάσουν και στα μοντέλα του 2022, μέσω μιας απλής διαδικασίας που μπορεί να γίνει στα επίσημα Ducati Service.

MY22 Ducati PanigaleV4S 54 UC353969 Mid

Το λογισμικό του Engine Brake Control (EBC) EVO 2 απέκτησε νέο καλιμπράρισμα στις τρεις επιλογές που προσφέρει, με βασική διαφοροποίηση το λιγότερο φρένο κινητήρα στο πρώτο στάδιο του φρεναρίσματος, το οποίο αυξάνεται όσο η μοτοσυκλέτα πλησιάζει στην κορυφή της στροφής.

Στο Ducati Quick Shift (DQS) η αλλαγή στον προγραμματισμό του υπόσχεται να κάνει πιο ομαλές τις αλλαγές σχέσεων εισάγοντας μια διαφορετική στρατηγική στη διακοπή της ανάφλεξης, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα η διαδικασία σε διαφορετικές συνθήκες, όπως είναι οι αλλαγές με τέρμα γκάζι ή με μισοανοιγμένο γκάζι.

DUCATI PANIGALE V4S STATIC 011 UC355528 Mid

Αλλαγές έχουμε και στο πρόγραμμα που ελέγχει το βεντιλατέρ στο ψυγείο της μοτοσυκλέτας, για καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας, με οφέλη τόσο στη μακροζωία του κινητήρα, όσο και στην άνεση του αναβάτη, ειδικά στην πόλη.

Τέλος το Ducati Traction Control (DTC) και το ηλεκτρονικό γκάζι Ride by Wire επίσης έχουν ανανεωμένο λογισμικό για ακριβέστερη λειτουργία τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Κατά τα λοιπά, τα Ducati Panigale V4, V4 S και V4 SP2 δεν έχουν άλλες αλλαγές ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε μηχανικά μέρη, συγκριτικά με τα μοντέλα του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon