.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 00:39

EICMA 2017 - Ducati Panigale V4 2018

 

214 hp, 198 kg γεμάτο, απίστευτες τεχνολογίες, 3 εκδόσεις

 

Η Ducati προχωράει από τα V2 στα V4, και στη μαζική παραγωγή, παρουσιάζοντας το Panigale V4. Το νέο Superbike του Borgo Panigale αποδίδει 214 hp και 12,65 kgm, ζυγίζοντας μόλις 198 κιλά γεμάτο με υγρά. Μιλάμε έτσι για μια κορυφαία απόδοση κιλών ανά ίππο, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει πρωτοποριακά τεχνολογικά συστήματα και θα διατεθεί σε... προσιτή τιμή.

ducati panigale v4 1

Το πλαίσιο θυμίζει εκείνο από το MotoGP μοντέλο, είναι μινιμαλιστικό σε εμφάνιση και χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρων μέρος του.

ducati panigale v4 2

Ο νέος V4 κινητήρας των 1.103 κ.εκ. διαθέτει ένα αντίθετα περιστρεφόμενο στρόφαλο, big-bang ανάφλεξη και παράγει 214 hp / 13.000 rpm (17 περισσότερους ίππους από τo V2 1299) με ροπή 12,65 kgm / 10.000 rpm. Η απόδοση κιλών ανά ίππο φτάνει έτσι το 0,925, που αποτελεί νέο ρεκόρ όσον αφορά στα Superbikes μαζικής παραγωγής.

ducati panigale v4s action 8

Σημειώστε πως η Ducati αναφέρει πως χρησιμοποιώντας το σύστημα τιτανίου της Akrapovic που σχεδιάστηκε για τη μοτοσυκλέτα, το Panigale V4 φτάνει εύκολα τους 226 hp!

ducati panigale v4s action 4

Το ίδιο εντυπωσιακά με τα νούμερα της απόδοσης τώρα είναι και τα αραιά διαστήματα των service, με τη ρύθμιση των βαλβίδων να γίνεται κάθε... 24.000 χιλιόμετρα!

Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο με το γνωστό shifter DQS (Ducati Quick Shift) που επιτρέπει στον αναβάτη τόσο τα ανεβάσματα όσο και τα κατεβάσματα δίχως συμπλέκτη, ενώ ο συμπλέκτης είναι υγρός πολύδισκος υδραυλικός.

ducati panigale v4 4

Στις αναρτήσεις το Panigale V4 φοράει ένα ανάποδο πιρούνι 43 mm της Showa (Big Piston Fork), ενώ πίσω βρίσκουμε ένα μονό αμορτισέρ της Sachs. Αμφότερες οι αναρτήσεις είναι φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει και σταμπιλιζατέρ της Sachs.

ducati panigale v4 1

Η Ducati ήλθε σε συμφωνία με τη Brembo, κι έτσι το PanigaleV4 φοράει ΠΡΩΤΟ τις νέες κορυφαίες μονομπλόκ τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo, που ονομάζονται Stylema.

Στα ηλεκτρονικά, τα Rider Modes είναι 3, Race, Sport & Street. Η μονάδα μέτρησης αδράνειας IMU (Inertia Measurement Unit) είναι 6 αξόνων, ενώ το Panigale V4 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής που φέρει Cornering ABS που μπορεί να δουλεύει ΜΟΝΟ στον μπροστινό τροχό!

ducati panigale v4s action 12

Φυσικά το Panigale V4 έρχεται φορτωμένο με κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα, όπως Traction Control (Έλεγχος πρόσφυσης), Wheelie Control (Σύστημα Ελέγχου Σούζας), Launch Control (για αγωνιστικές εκκινήσεις με τέρμα γκάζι), Engine brake Control (Έλεγχος φρένου κινητήρα), αλλά και Drift Control (Έλεγχος πλαγιολίσθησης) που επενεργεί τόσο στο γλίστρημα με το γκάζι, όσο και με κατεβάσματα!

Η μοτοσυκλέτα έρχεται έτοιμη να δεχθεί το σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analyser, ενώ διαθέτει και σύστημα πολυμέσων Ducati Multimedia System.

ducati panigale v4s static 5

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών.

Τα φώτα είναι LED, το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 16 λίτρων και το στάνταρ χρώμα είναι το Ducati Red με γκρι πλαίσιο και μαύρους τροχούς.

Δίπλα στο νέο Panigale V4 βρίσκουμε 2 ακόμα εκδόσεις της μοτοσυκλέτας, το Panigale V4 S και το Panigale V4 Speciale.

ducati panigale v4s static 2

To Panigale V4 S είναι ίδιο με το στάνταρ V4, αλλά οι αναρτήσεις είναι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ της Ohlins, με πιρούνι Ohlins NIX-30, πίσω αμορτισέρ Ohlins TTX36 και Ohlins σταμπιλιζατέρ. Μάλιστα οι αναρτήσεις ελέγχονται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αναρτήσεων Ohlins Smart EC 2.0. Διαφορετικές είναι και οι ζάντες, αλουμινένιες και σφυρήλατες της Marchesini, ελαφρύτερη η μπαταρία ιόντων λιθίου, και μπροστινό χυτό υποπλαίσιο από μαγνήσιο. Έτσι το βάρος πέφτει στα 174 στεγνά κιλά, ή στα 195 γεμάτο με υγρά.

ducati panigale v4 speciale 1

Το Speciale είναι η κορυφαία έκδοση του Panigale V4, που βασίζεται σε ένα V4S με carbon φτερά, σέλα Alcantara, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, προστασία στη μανέτα του φρένου, και αρκετές ακόμα λαχταριστές πινελιές. Το σύστημα τιτανίου της Akrapovic είναι στάνταρ, όπως στάνταρ είναι και μια αγωνιστική ζελατίνα, η τηλεμετρία Ducati Data Analyser, η κουκούλα, το μονόσελο, πολύ billet & carbon, κ.α.

Όλες οι μοτοσυκλέτες πληρούν τις Euro 4 προδιαγραφές. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τις τιμές τους, αλλά ο Claudio Domenicali δήλωσε πως το στάνταρ PanigaleV4 δεν θα είναι πολύ ακριβότερο από το Panigale V-2!

Φωτογραφίες Panigale V4

Φωτογραφίες Panigale V4S στατικές

Φωτογραφίες Panigale V4S action

Φωτογραφίες Panigale Speciale

Βίντεο

Δείτε πρώτα το εκπληκτικό action βίντεο για το Panigale V4.

Μετά δείτε ένα ατμοσφαιρικό βίντεο για την αεροδυναμική σχεδίαση του νέου Panigale V4.

Και τέλος δείτε ένα βίντεο για τον κινητήρα Desmosedici Stradale που χρησιμοποιεί το Panigale V4.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon