.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 18:02

Ducati Desmosedici Stradale: Επίσημη παρουσίαση στο Misano

 

210hp/13.000rpm & 12,2+kgm/8.750-12.250!

 

Στις 7/9/2017, στην πίστα “Marco Simoncelli” Misano World Circuit, η Ducati παρουσίασε επίσημα τον νέο V4 κινητήρα “Desmosedici Stradale” που θα εξοπλίσει το νέο Panigale V4, την πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα παραγωγής στην ιστορία της ιταλικής φίρμας!

ducati desmosedici stradale 6

Τα δυνατά σημεία του υγρόψυκτου Euro4 V4 των 90 μοιρών, 1,103 κ.εκ. και δεκαέξι βαλβίδων είναι το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων, ο αντίστροφα περιστρεφόμενος στρόφαλος, και η ανάφλεξη τύπου “Big-Bang” -διαστήματα ανάφλεξης στις 0, 90, 290 και 380 μοίρες. Σημειώστε πως το νέο Panigale V4 που θα φοράει τον Desmosedici Stradale θα παρουσιαστεί επίσημα στις 5 Νοεμβρίου 2017 και στις 9 μ.μ. στην EICMA.

Η επίσημα ανακοινώσιμη ιπποδύναμη του Desmosedici Stradale φτάνει τους 210hp/13.000rpm, ενώ η μέγιστη ροπή ξεπερνάει τα 12,2kgm σε μια μεγάλη κλίμακα στροφών -από τις 8.750 έως τις 12.250rpm. Η συμπίεση βρίσκεται στο 14:1.

ducati desmosedici stradale 12

Στην παρουσίαση του νέου V4 παραγωγής στο Misano, η Ducati δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία του τόπου παρουσίασης -ένας αγώνας MotoGP- και την αγωνιστική προέλευση του κινητήρα.

Όπως και με τα προηγούμενα V2 Panigale, έτσι κι εδώ οι Ducatisti μπορούν να περιμένουν το 2019 μια R έκδοση με κυβισμό ελάχιστα κάτω από τα 1.000 κ.εκ. και μεγαλύτερους ρυθμούς περιστροφής, με στόχο τους αγώνες. Η συγκεκριμένη έκδοση του κινητήρα βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης.

Πέρα από την υψηλή ιπποδύναμη του νέου V4, η Ducati ανακοίνωσε πως τα χαρακτηριστικά του Desmosedici Stradale έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο την πίστα όσο και τον δρόμο, με ικανή ροπή σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

ducati desmosedici stradale 10

Ο αντίστροφα περιστρεφόμενος στρόφαλος μειώνει το γυροσκοπικό φαινόμενο, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα πιο ευέλικτη και τις αλλαγές κατεύθυνσης πιο άμεσες. Η “Big Bang” ανάφλεξη βοηθάει να περάσει ομαλότερα και πιο ελεγχόμενα η ιπποδύναμη στο έδαφος, βοηθώντας τα μάλα στις ταχύτερες εξόδους στις στροφές. Η συγκεκριμένη ανάφλεξη χαρίζει επιπλέον μοναδικό ήχο στο Panigale V4.

Ο V4 είναι ιδιαίτερα μαζεμένος σε διαστάσεις, ενώ οι μπροστινοί κύλινδροι έχουν κλίση 42 μοίρες από τον οριζόντιο άξονα, όπως ακριβώς και οι κινητήρες MotoGP της Ducati. Αυτό βελτιστοποιεί την κατανομή των μαζών, επιτρέπει την χρήση μεγαλύτερων ψυγείων και φέρνει τη βάση στήριξης του ψαλιδιού πιο μπροστά.

Όπως και στο MotoGP ο κινητήρας έχει διάμετρο 81mm, ενώ η διαδρομή του είναι 53,5mm. Το κάρτερ είναι... ημί-ξηρό, με τον συμπλέκτη να είναι υγρός, πολύδισκος και μονόδρομος. Το κιβώτιο διαθέτει 6 σχέσεις και shifter που δουλεύει τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα.

ducati desmosedici stradale 4

Φυσικά ο νέος V4 δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων, σήμα κατατεθέν της Ducati, για αξεπέραστο συνδυασμό υψηλής ιπποδύναμης με μέγιστη ακρίβεια και αξιοπιστία σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής.

Μία ακόμη πρωτιά για τη Ducati είναι και οι αυλοί εισαγωγής μεταβλητής διατομής, για βέλτιστη παροχή μείγματος σε όλη την κλίμακα των στροφών. Τα 4 οβάλ σώματα ψεκασμού των 52mm διαθέτουν δύο μπεκ έκαστο, ένα πάνω από την πεταλούδα, και ένα από κάτω.

ducati desmosedici stradale 18

Τέλος, για την ώρα η Ducati δεν ανακοίνωσε τίποτα για το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του Desmosedici Stradale, ενώ τα επίσημα διαστήματα Service του νέου κινητήρα βρίσκονται στα ιδιαίτερα αραιά 24.000 χιλιόμετρα!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 18:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon