.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 15:17

77χρονος στην Αγγλία έφτιαξε μία ηλεκτρική «Yamaha Diversion»

Ναι, αυτή η μοτοσυκλέτα που βλέπετε είναι ιδιοκατασκευή -και μάλιστα είναι και νόμιμη να κυκλοφορεί στο δρόμο!

Τι κάνεις όταν είσαι 77 ετών, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός με μπόλικο ελεύθερο χρόνιο και αγαπάς τις μοτοσυκλέτες; Αν είσαι ο Peter Hope από την Βρετανία, κατασκευάζεις την δική σου, κατά τα φαινόμενα! Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, φτιάχτηκε από τον ίδιο μέσα σε 18 μήνες, με την βοήθεια λίγων φίλων του και την πολύτιμη συνδρομή του Internet και των ευκολιών που προσφέρει.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Hope αγόρασε ένα πλαίσιο από Yamaha Diversion 600,ανακαλύπτοντας παράλληλα τα «κιτ ηλεκτροκίνησης» της Miromax, από την Λιθουανία – μιας εταιρείας που προσφέρει λύσης «ηλεκτρικο-ποίησης» πολλών οχημάτωνμ μεταξύ των οποίων και μοτοσυκλέτες. Το σύστημα φέρει 2 μπαταρίες 22 Volt σε σειρά, για να δίνουν 44 Volt τάσης, στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 13,6 ίππων. Η εγκατάσταση των συστημάτων στο πλαίσιο της Diversion 600 χρειάστηκε λίγο δουλίτσα, με την προσθήκη μελών στο πλαίσιο, ενώ το fairing είναι από αλουμίνιο και κατασκευάστηκε από εξωτερικό συνεργάτη του Hope.

Στην συνέχεια, ο Hope έπρεπε να την πιστοποιήσει για κυκλοφορία στο δρόμο, κάτι που όπως λέει και ο ίδιος, ήταν απροβλημάτιστο! Το κόστος της όλης δουλειάς έφτασε στις 4.000 λίρες Αγγλίας, περίπου 4.700 ευρώ, δηλαδή. H τελική της ταχύτητα φτάνει τα 97 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να κάνει περίπου 88 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Αξίζει λέτε τον κόπο; 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 15:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon