.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 12:52

Velimotor VMX08 – Ανθρακονημάτινο εντούρο 47.5 κιλών

Η κινεζική Velimotor κατασκευάζει μια ελαφριά μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης που ξεχωρίζει από το ανθρακονημάτινο πλαίσιο και ψαλίδι που φορά.

Η Velimoto είναι το μοτοσυκλετιστικό άκρο της Veli Technology Industrial Co.,Ltd, μιας εταιρείας που υπάγεται στον όμιλο Chongqing Veli Technology Group Co.,Ltd. και κατασκευάζει πάσης φύσεως οχήματα (βενζινοκίνητες και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ, ATV, καρτ καθώς και κινητήρες και ανταλλακτικά.

Τη γνωρίσαμε πρόσφατα μέσω της ηλεκτρικής on-off μοτοσυκλέτας VMX10S που παρουσίασε φέτος, ενώ τώρα την ξανασυναντάμε χάρη στο εντυπωσιακό VMX08.

velimotor vmx 08 6

Εδώ έχουμε ένα σχέδιο που απομακρύνεται λίγο από την παραδοσιακότερη εμφάνιση του VMX10S, καθώς το VMX08 θυμίζει περισσότερο τo off-road υβρίδιo ποδηλάτου και μοτοσυκλέτας Light Bee της Surron – γνωστής μας χάρη στη διάθεσή του στην ελληνική αγορά μέσω της Motod1rect (Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.).

To VMX08 καταφέρνει να ξεχωρίσει χάρη στην άπλετη χρήση ανθρακονήματος για την κατασκευή του πλαισίου του, συμπεριλαμβανομένου και του ψαλιδιού, καταφέροντας τελικό βάρος μόλις 47.5 κιλών.

velimotor vmx 08 5

H Velimotor εξοπλίζει τη μοτοσυκλέτα της με ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται κεντρικά κάτω από την έδραση του ψαλιδιού, με μέγιστη απόδοση 6 kW, ή περίπου 8 hp, και τροφοδοτείται από μια αφαιρούμενη μπαταρία με χωρητικότητα 3.24 kWh (72V/45Ah).

Η τελική ταχύτητα του VMX08 φτάνει στα 100 km/h, με ονομαστική αυτονομία 120 χιλιομέτρων μετρημένη με ταχύτητα 45 km/h.

velimotor vmx 08 3

Το ύψος σέλας φτάνει στα 830 mm, το μεταξόνιο των 1375 mm αποκαλύπτει μέγεθος κανονικής μοτοσυκλέτας, κυλά σε τροχούς 19 ιντσών μπροστά και πίσω, σταματά με υδραυλικά δισκόφρενα, το ωφέλιμο φορτίο του μπορεί να φτάσει ως τα 150 κιλά, ενώ εξοπλίζεται ακόμη με αναρτήσεις … ΚΚΕ.

Όχι, το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν επεκτάθηκε στις αναρτήσεις, καθώς μιλάμε για την κινεζική κατασκευάστρια αναρτήσεων και ζαντών KKE Technology Co., Ltd., η οποία στην ιστοσελίδα της αποκαλύπτει πως προμηθεύει με ΟΕΜ εξαρτήματα εταιρείες όπως οι Benelli, CFMOTO, QJMOTOR, Loncin, Surron, Kayo, CCW, AJP, YZF κ.ά.

Η Velimotor διαθέτει στην Κίνα το VMX08 από το 2021 σε μια τιμή λίγο κάτω από τα €3,000 και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας είναι πως η Ευρώπη είναι στο εξαγωγικό πρόγραμμά της – αυτόν τον καιρό λ.χ. στήνεται η αγγλική αντιπροσωπεία της. Για την Ελλάδα πάντως δε γνωρίζουμε κάτι, αλλά πιστεύουμε πως θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε και στα μέρη μας, ειδικά αν η τιμή του καταφέρει να είναι κοντά στα κινέζικα επίπεδα κοστολόγησης που το κάνουν  άμεσα συγκρίσιμο με επώνυμα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Δείτε το VMX08 στην ιστοσελίδα της Velimotor

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon