.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 15:50

Velimotor VMX10S 2023 - Ηλεκτρικό adventure με τιμή κάτω από 3.000 ευρώ!

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή μοτοσυκλέτας εντός και εκτός δρόμου που θα μπορούσε να αλλάξει το σκηνικό της αγοράς «πρώτης μοτοσυκλέτας», αν έρθει στην σωστή τιμή στην Ευρώπη…

Η εμφάνιση νέων ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών συνεχίζεται μέρα με την μέρα, με τις κινεζικές εταιρείες να δίνουν ρέστα, αφού κάθε μέρα βλέπουμε και ένα νέο προσφερόμενο προϊόν, ίσως και από μία νέα εταιρεία. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι η Velimotor VMX10S, μια μοτοσυκλέτα που ακολουθεί την γνωστή συνταγή του adventure look και έρχεται με νούμερα που θα συζητηθούν.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 128 κιλά και η τιμή αυτή δεν είναι καθόλου άσχημη, αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αναγκαστικά βαρύτερη λόγω μπαταρίας. Η τελευταία, είναι αφαιρούμενη και ζυγίζει 21,9 κιλά, ενώ υπόσχεται αυτονομία 150 χιλιομέτρων απόστασης και χρόνο επαναφόρτισης 3 ωρών, μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή της. Ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας έχει ισχύ 12 kW ή περίπου 16 ίππων, προσφέροντας μια τεράστια ροπή 36 kgm, για μια τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα και 0-100 σε 9,8 δευτερόλεπτα.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας; Η Velimotor VMX10S κοστίζει, απευθείας από το εργοστάσιο, μόλις 2.500 ευρώ, με την μπαταρία μόνη της να κοστίζει 980 ευρώ! Η τιμή ακούγεται εξωπραγματικά χαμηλή, και αυτό επειδή η εταιρεία δεν έχει στήσει ακόμη δίκτυο αντιπροσώπευσης στην Ευρώπη, ενώ η τιμή δεν περιλαμβάνει κανένα από τα επιπλέον απαραίτητα έξοδα που συνοδεύουν την παραγγελία μιας Velimotor. Είναι προφανές ότι εδώ παίρνουμε μόλις μια πρώτη γεύση, από την VMX10S και τηρούμε στάση αναμονής, για το τι θα μπορούσε να συμβεί αργότερα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 15:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon